In een uitverkochte zaal van de Effenaar stond gisteravond Heather Nova. Ze stond er voor alweer de 5e keer en gisteravond mede om het  40 jarig bestaan van de Effenaar te vieren.

De avond begon met in het voorprogramma Sara Johnston. Sara Johnston maakte in de jaren negentig deel uit een van de experimentele hiphop-band Bran Van 3000 maar van hipinvloeden was niks meer te horen. De laatste jaren kiest ze voor een carrière als singer-songwriter. Haar prachtige debuutalbum ‘Sleeper’ uit 2008 gooide hoge ogen en er wordt dan ook vol verwachting uitgekeken naar haar binnenkort te verschijnen ‘Tresspassing’. Helaas is het publiek erg rumoerig. Alleen het publiek die vooraan staan luisteren aandachtig. De rest van het publiek is totaal niet onder de indruk. En blijven het hele optreden luidt door praten wat een lichte ergenis van de zangeres tot gevolg heeft. Je ziet dat ze zich duidelijk wat ongemakkelijk voelt. Ze staat dan ook alleen op het podium waardoor ze ook niet terug kan vallen op bandgenoten. Niet alleen haar overkomen is neerslachtig maar ook haar nummers. Jammer want ze heeft een prachtige stem. In een kleinere zaal zal ze waarschijnlijk beter tot haar recht komen.

[singlepic id=13542 w=320 h=240 float=left]En dan komt Heather Nova op met haar band. Ze krijgt gelukkig gelijk het hele publiek te pakken en krijgt ze bijna het hele concert stil. De op Bermuda geboren zangeres heeft nog steeds een prachtige hoge, sirene-achtige stem en nog steeds een elfen-achtige uitstraling. Het publiek is dus ook gelijk onder de indruk zodra ze haar eerste klanken horen.

Ze begint haar show met het nummer Everything Changes van haar nieuwe album “300 Days at Sea”. Haar set bestaat uit een aantal nummers zoals Ride, Beautiful Ride en Higher Ground van haar nieuwe album. Ze is erg spraakzaam en goed gehumeurd. Al zag ze er aan het begin van haar optreden niet al te vrolijk uit. Dit veranderd snel door het enthousiaste gejuich van het publiek wat ze krijgt naar het spelen van alle songs. Bij een aantal nummers verteld ze waardoor ze geinsprireerd was wat zeker door het publiek wordt gewaardeerd. Zo is ze voor het nummer Higher Ground geïnspireerd door iemand die mensen helpt die getroffen zijn door natuur rampen. Hij wordt door de blije dankbare gezichten van de mensen die hij helpt gebracht naar een Higher Ground. Dit nummer heeft ze dan ook speciaal voor hem geschreven. [singlepic id=13534 w=320 h=240 float=right]

Naast nummers van haar nieuwe album speelt ze nummers van haar vroegere albums ‘Oyster’ en ‘Siren” zoals haar hits: Islands, Winterblue, London Rain, Walk this World waarmee het publiek luidt meezingt. De show zit goed in elkaar. Met de prachtige engelachtige stem van Heather Nova die wordt aangevuld door haar band en niet te vergeten de gitaarsolo’s.

Ze sluit de show met het nummer ‘Sugar” die eindige met een strakke gitaarsolo.

Heb je het concert gemist of was je er juist bij en wil je nogmaals de show horen dan kun je deze downloaden op haar site: http://www.heathernova.com/

[nggallery id=1120]