Files trotserend reis ik af naar Amsterdam om daar samen met mijn vriendin Rosalie in de Sugar factory een avondje los te gaan. Het vrolijk, met gekleurde peertjes verlichte zaaltje is al goed gevuld als de Dirty Youth reeds bezig is wanneer we er binnen stappen. Het valt direct op dat er voor iedere band een evenredige hoeveelheid fanbase in het publiek staat. Het is een gezellige mix. De knappe zangeres van de Dirty Youth heeft het ook al opgemerkt en bedankt voor het zo vroeg op de avond al aanwezig zijn en enthousiast meedoen van haar aanwezige achterban als ze het podium verlaten en plaats maken voor Glamour of the Kill.

2014-04-04 - heavens basement - 008De heren uit York zijn mee op tour met Heavens Basement en promoten hun tweede CD Savages en er worden dan ook een aantal nieuwe nummers ten gehore gebracht. Tijdens de Kiss cover Love Gun komt ook frontman Aaron Buchanan zijn keel vast schrapen en zingt samen met Davey Richmond een stukje mee. Behalve een strakke set ook veel humor op het podium vanavond. Tussen de nummers door laat Davey ook even zijn ‘drink-kunsten’ zien en kiept een blikje bier achterover in luttele seconden. Het is dan tenslotte ook vrijdag en dat betekent feest! Nu eerst nog even òp het podium maar er wordt ook aangekondigd dat het feest zich na de show nog wel even in de stad zal voortzetten.

En een feestje is het vanavond, de sfeer is al goed gezet als dan eindelijk Heavens Basement zijn plaats op het podium mag innemen. Zanger Aaron schiet als een duveltje uit een doosje over het podium en danst er zijn wilde krullen plat en zweterig van maar alle energie die hij geeft neemt het publiek maar graag tot zich. Met Sid Glover, gitarist aan zijn ene flank en Rob Ellershaw, bass aan de andere en Chris Rivers verzorgt de rugdekking met de drums. Regelmatig steelt hij de show even terug door wat acrobatisch gooi en smijt werk met zijn drumstokjes. Ze hebben er duidelijk veel zin in, ondanks dat de andere data van de tour helaas zijn gecancelled wegens gezondheidsredenen geven ze alles wat ze in zich hebben.

Halverwege het einde wil Aaron iets doen wat hij nog nooit eerder heeft geprobeerd en vraagt of het publiek zijn best wil doen hem niet te laten vallen.. ‘letterlijk’ want hij stapt vanaf het podium op de uitgestoken handen van de aanwezige fans. Zoekt een plek waar hij goed houvast heeft en gaat vervolgens op zijn hoofd staan. Om al crowdsurfend hierna weer zijn plaats in te nemen op het podium en met brede lach bedankt hij ons. Dit heeft hem nog een scheutje extra energie gegeven en het publiek eveneens. Met een heuse circle pit en wall of death laat iedereen zien dat ook zij zin hebben in het feestje. Waar helaas al bijna een einde aan komt. Maar ook na de show is er genoeg tijd voor handjes, foto’s en handtekeningen met alle bandleden van de gehele line-up en nog een gezellig napraten totdat het personeel van de Sugar Factory ons streng doch vriendelijk vraagt ons feestje in de stad op het terras verder te vieren. En dat doen we. Want deze prachtige avond is nog maar net begonnen met dank aan the Dirty Youth, Glamour of the Kill en Heavens Basement. Nu maar hopen dat de gezondheidsklachten snel verholpen worden want dit feestje smaakt naar meer.