Ben je fan van metal, punk, hip-hop en reggae? Oftewel hou je van Crossover muziek? Dan is het album New World Orphans van de band (hed)p.e. misschien iets voor jou.

(hed)p.e., ook wel (hed)Planet Earth, is een rapcore-formatie uit Huntington Beach, Californië. De band is opgericht in 1994 door MC Jahred en Wesstyle (gitaar). en speelt een mix van punk, metal, funk reggae en hip-hop, een stijl die ze zelf ’G-Punk’ noemen. New World Orphans is het zevende studio album van (hed)p.e. In Nederland is (hed)p.e. in 2001 bij het grote publiek bekend geworden met de single “Bartender”.

De band heeft zichzelf de taak opgelegd om de fans bewust te maken van de corruptie en andere ellende in de wereld. Ze laten hierbij er geen gras overgroeien door dit al bij de intro (“New World Intro”) kenbaar te maken. Zowel Bush als Obama krijgen het zwaar te verduren op dit album. Een aantal teksten zijn ook alweer achterhaalt met het aftreden van Bush.

New World Orphans is alles behalve een standaard album, vooral doordat er zoveel muziekstijlen gecombineerd worden. Als luisteraar word je muzikaal alle kanten op gesmeten. De band schakelt constant in een andere versnelling waarbij de teksten wel consistent zijn. Helaas ligt de politieke boodschap er te dik bovenop. Vele luisteraars zullen dan ook halverwege afhaken. Dit album is té Crossover.

 Tracklist:
1. New World Intro
2. Live Or Die Free
3. Bloodfire
4. Ordo (Ab Chao)
5. Stay Ready Feat. Dirtball
6. Family
7. Stepping Stone
8. Renegade
9. Everything All The Time
10. Mortgage Crisis Intro
11. Middle Class Blues
12. Flesh And Blood
13. Nibiru Intro
14. Planet X
15. Higher Ground Feat. Kottonmouth Kings
16. A Soldiers Intro
17. Tow The Line
18. Self Aware
19. Lost History Intro
20. This Love