Rockwaves is het derde album van de Noorse boogierock formatie Hercules. Toch dekt de term boogierock niet helemaal de lading omdat de band op dit nieuwe album zeer veelzijdig te werk gaat.

Op het vorige album License to rock (2005) concentreerde Hercules zich puur op energieke boogierock maar met Rockwaves keert de band terug naar de sound en stijl van hun debuutalbum Checkin’ in (2001). Uiteraard wordt er ook nu weer stevig gerockt maar neemt de band ook regelmatig wat gas terug en zijn de countryrock invloeden niet van de lucht. Het komt de kwaliteit en de sound van de band alleen maar ten goede.

Zo zijn de countryrock invloeden duidelijk te horen in Waiting, By your side en het fantastiche Sad old joke. Een van de hoogtepunten van dit album. Vooral dankzij het heerlijke gitaarwerk van zanger/gitarist Vemund Moss die op het gehele album excelleert als sologitarist. In nummers als Progress in reverse, Special service, Wanna play, het te gekke When the rock won’t roll en het door bassist Simen Knuts gezongen Heading for trouble gaat de band weer ouderwets tekeer. Een ander hoogtepunt is het bluesy Love in vain waarin de slide-gitaar centraal staat.

Als geheel maakt Rockwaves een zeer verzorgde indruk. De sound is uitstekend en er lijkt meer dan ooit aandacht te zijn besteed aan de muzikale kwaliteiten van de bandleden. Zo zijn Moss en Tormod Haug een perfect op elkaar ingespeelde gitaartandem (vooral de twin-gitaarsolo in A hold on me is om te smullen) en zorgen Knuts en drummer Lars Braastad voor een solide basis. Rockwaves is een heerlijk album geworden. Voor liefhebbers van boogie/countryrock die de band nog niet kennen is dit album de perfecte kennismaking. De CD is o.a. te bestellen via de Hercules website www.herculesband.com