Na het in Noorwegen zeer succesvolle eerste album “Strange Constellations” komt Heroes & Zeros met het vervolg “Simian Vices Modern Devices”.  Met de aparte voorkant, ontworpen door kunstenaar Bjorn Bjarre, weten ze meteen de aandacht te trekken tussen alle bij Rockportaal.nl binnengekomen cd’s.

Heroes & Zeros bestaat uit Hans Jurgen Undelstvedt (gitaar, zang), Simen Krogstie Lagesen (bas, sampler, zang) en Arna Kjelstrud Mathisen (drum, zang, keyboard). De eerste cd van de band was het beste verkochte debuutalbum in Noorwegen in 2007 en de single “Into The Light” werd gebruikt in het computervoetbalspel FIFA 2008.

Dit tweede album van de Noorse band zal  niet voor iedereen weggelegd zijn en dat geldt ook voor mij. Mijn aandacht verslapt helaas snel. De drie mannen gaan goed van start met de intro van “Simian Vices” en de hierop volgende nummers “Iron Honey & Gold” en “Man Is Wolf To Man” sluiten hierbij goed aan. Bij “Cipramillion” gaat het tempo wat omlaag en wordt de rest van het album te donker. Gelukkig is “The Hex”  hierop nog een aangename uitzondering.

Dit soort albums moet je over het algemeen vaker luisteren voordat ze lekker in het gehoor liggen. Bij dit album lijkt dat helaas niet te helpen. Maar wanneer je ieder nummer apart luistert, tussen andere muziek door, dan komen de nummers een stuk beter tot hun recht. Al met al blijft het maar de vraag of “Simian Vices Modern Devices” het succes van het eerste album weet te evenaren.