Zoals elk jaar barst er op tweede kerstdag een muzikaal geweld los in de Pul in Uden. De mannen van BZB nodigen jaarlijks weer enkele bands uit om samen met hen kerstmis op een juiste manier te vieren. Ook dit jaar creëerde dat weer een mooi rijtje namen op de affiches die veelvuldig in de omgeving verspreid zijn.. Herrie uit Nazareth is uitverkocht en bij aanvang is de zaal al flink gevuld. 

Staal met Glazen trapt af en wat een moeilijke queeste lijkt te zijn, valt voor deze feest- en coverband ontzettend mee. De zaal hoeft amper opgewarmd te worden en vooraan wordt er al flink gedanst. Uitgerust met twee saxofonisten brengt Staal met Glazen verschillende bekende covers maar ook eigen nummers ten gehore. Met een goede dosis enthousiasme staat Staal met Glazen al jaren op het podium en dat stralen ze ook uit. Een waardig begin van een veelbelovende avond. De pauze tussen de bands geeft bezoekers de (krappe) ruimte om de volle zaal te doorzoeken naar bekenden en bij te praten over de kerstdagen. De sfeer zit er al in en de biertjes vloeien al rijkelijk.

The Deaf. Menig bezoeker kijkt even verbaasd naar de gitarist van Di-rect die hier zijn nieuwe band presenteert. Hij lijkt het respect nog wat te moeten verdienen, maar zo gauw de eerste akkoorden losbarsten wordt er waarderend naar elkaar geknikt in het publiek. Rauwe, stevige rock’n roll die met geweld door de boxen stroomt en de zaal overspoelt. Een stoere bassiste met een goede stem neemt geregeld de zang over en ook dit verdiend waardering. Jammer genoeg kan Spike het niet laten wat neerbuigende grappen te maken over het Brabantse volk. Erg jammer want vers verdiend respect ben je vaak ook snel weer kwijt. Nog meer jammer zijn de enkele bezoekers die vooraan staan en met een ‘bier en tieten’-ovatie sommige woorden waarheid geven. Hoogste tijd om plaats te maken voor BZB.

De mannen van BZB komen zoals altijd als riverdancers het podium op gedarteld. Groot applaus en ze kunnen van start. Dat alle nummers bekend zijn en menig bezoeker BZB dit jaar al regelmatig heeft zien optreden, doet niet af aan het grote feest dat in de zaal ontstaat. Met de nodige dosis humor maakt BZB van elke avond een feest en bij Herrie uit Nazareth is het niet anders. Dat de banjo vergeten is en favoriet nummer ‘zeeën van tijd’ helaas erg kort is, is ze direct vergeven. Ze spelen strak en vol overgave; relatief nieuwe nummers als ‘Vlaamse Kust’ en ‘Ik leer het nooit’, maar ook oude knallers zoals ‘Baila’, ‘Koning Pintenman’ en uiteraard ‘Echte vrienden’ als toegift.

The Hot Studs sluiten de avond af rond middennacht. Sommigen hebben er wellicht geen energie meer voor maar de echte muziekliefhebber móet hierbij zijn en stilstaan is onmogelijk. The Hot Studs nemen je mee naar de een aantal decennia geleden met nummers van onder andere The Beatles, Johnny Cash, The Everly Brothers en natuurlijk Elvis. Strak gitaarspel brengt de sound van deze jaren terug en gehuld in wit sluiten The Hot Studs de avond waardig af. Met Herrie uit Nazareth sluit alternatief Brabant het veelbewogen 2009 op een gedenkwaardige wijze af. Op naar het volgende jaar.

Voor meer informatie over de bands:
www.bzb.nl
www.thedeaf.nl
www.hotstuds.nl
www.staalmetglazen.nl