herrieuitnazareth-20121226- 570Ieder jaar op Tweede Kerstdag is het tijd voor Herrie uit Nazareth in de Pul in Uden. Dit ‘kerstival’ wordt georganiseerd door BZB die elk jaar andere bandjes uitnodigen om samen met hun Kerst goed af te sluiten. Dit jaar zijn The Freshmakers, Dearworld en The Hot Studs uitgenodigd om op de elfde editie te spelen samen met BZB.

Om klokslag zes uur gaan de deuren open van de Pul en druppelen de eerste gasten van de avond binnen. Toch moeten zij nog even wachten, want pas rond zeven uur zal de eerste band beginnen. Om zeven uur betreden The Freshmakers de bühne met de moeilijke taak om deze avond te beginnen. De jongemannen van The Freshmakers komen uit de regio en zijn daardoor goed op hun plek in de Pul. Ze spelen oude en nieuwe klassiekers waardoor het voor het publiek een feest aan herkenning is. Ondanks dat de Pul nog niet erg vol staat doen The Freshmakers het erg goed en is het publiek opgewarmd voor de volgende drie bands.

[singlepic id=20840 w=320 h=240 float=left]Terwijl we aan het wachten zijn wordt het podium opgebouwd voor de volgende band. Uiteindelijk wordt het wachten beloond want Dearworld staat klaar om te beginnen. Deze elektro-rock band komt uit Oss en heeft al veel positieve recensies op hun naam staan. De verwachtingen zijn hoog en worden voor een groot deel ook waargemaakt door de band. Toch krijgt Dearworld een deel van het publiek niet aan het dansen en dat zorgt ervoor dat het niet een super explosief optreden is. Het publiek dat wel danst, geniet er op los en de show is daarom toch geslaagd.

Na Dearworld speelt de band waarvoor de meeste mensen deze avond zijn gekomen. De mannen van BZB spelen standaard elke editie als derde band en deze editie is dat niet anders. Oude nummers zoals ‘Nooit meer Nuchter’ worden luidkeels meegezongen en zelfs de nummers van de nieuwe CD ‘7’ kennen de meesten al uit het hoofd. Ook is er dit jaar een gastartiest namelijk de zanger van Black-Bone die meespeelt met ‘Jazzballet’. BZB verveelt niet en zorgt ervoor dat het dak eraf gaat.

Na de show van BZB wordt door de fanclub van BZB de vijfendertigste editie van fanclubblad Vetja! getoond. Dit is een speciale editie omdat BZB alweer twintig jaar bestaat. Dit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en daarom heeft de fanclub deze keer een interactieve Vetja! gemaakt met felicitaties van andere bands.

[singlepic id=20862 w=320 h=240 float=left]Rond middernacht is het alweer tijd voor de laatste band van de avond. The Hot Studs is voor de meeste mensen geen onbekende band en dat merk je ook aan het publiek. Terwijl de jaren zestig muziek uit de speakers knalt, danst het publiek de heupen los en worden nummers van onder andere The Beatles en Elvis Presley uit volle borst meegezongen. The Hot Studs zorgen ervoor dat de kerstkilo’s er weer vanaf  vliegen en zijn een waardige afsluiter van de elfde editie van Herrie uit Nazareth.

 

The Freshmakers
[nggallery id=1781]

Dearworld
[nggallery id=1782]

BZB
[nggallery id=1783]

The Hot Studs
[nggallery id=1784]