Hit Me TV. Een naam die ik al jaren ken, maar de muziek had ik nog nooit gehoord. Ik had geen idee wat voor band het was en wat voor muziek ze maken. Toen het nieuwe album ‘IIII III I’ op de recensielijst stond werd ik nieuwsgierig. Wat maakt Hit Me TV nou eigenlijk voor muziek? Het enige dat ik van dit album weet is dat de band de CD hoesjes zelf maakt, wat echt een leuk idee is.

Vroeg in de ochtend op weg naar school ben ik voor de eerste keer gaan luisteren. Bij het begin van het eerste nummer slaat de twijfel toe, maar halverwege het eerste nummer slaat het om en de resterende tijd van mijn busreis is Hit Me TV zeer prettige achtergrondmuziek. Op het moment dat ik bij het station de bus uitstap begint de zon te schijnen en tegelijkertijd komt er een tweede stem in de muziek: een vrouwenstem. De timing is goed, het zonlicht en de speelse zang van beide stemmen maaken me vrolijk en geven me een zomers gevoel. Wachten op de trein is nog nooit zo relaxed geweest. Terwijl ik de trein instap merk ik hoe gevarieerd de nummers zijn. Die variatie zorgt er voor dat je blijft luisteren. Normaal word ik chagrijnig als ik in een bomvolle trein een vierkante meter met 3 andere mensen moet delen, maar nu heb ik het niet eens door. Tot het laatste nummer van dit album afgelopen is kijk ik naar buiten en sta ik gewoon heerlijk te luisteren. Doordat ik zo’n goed gevoel krijg van deze muziek, ben ik het de hele dag blijven luisteren. Conclusie is dat Hit Me TV het presteert om mij op de vroege ochtend ontspannen en vrolijk te krijgen.

Mijn favorieten zijn de nummers drie, vier en twaalf. ‘The Host’ is het nummer waar je het speelse zomergevoel van krijgt. ‘New York Kids’ is een spannend en dansbaar nummer. Toen ik de zin ‘You get what you want but not what you need’ hoorde, wist ik dat dit mijn favoriete liedje van het album zou worden. ‘Men & Mice’ is kort, krachtig en erg mooi. Een fijn nummer en een goede afsluiter van dit album.

De band heeft een uniek album gemaakt. De muziek is eigenzinnig en erg divers, zo divers dat je het geen naam kan geven. Het is de ideale muziek voor een road trip. Naast het feit dat deze muziek het goed doet als je op reis bent, klinkt het natuurlijk ook erg fijn als je thuis staat te dansen in je huiskamer of lekker op je bed ligt.