Duizend bommen en granaten is wat Kapitein Haddock eens uitschreeuwde en duizend bommen en granaten is wat het Noorse Horizon Ablaze nu uitschreeuwt! Spawn verteld het verhaal over een soldaat in de tweede wereld oorlog met als moraal of wij allen voorbestemd zijn.

Het album begint rustig met een piano en op de achtergrond een bijna poetisch getik van een type machine. Maar daarna is er echt geen ruimte voor genade en rolt de Death Metal op oorlogsterkte je trommelvliezen binnen. Horizon Ablaze maakt een zeer solide indruk en maakt degelijke Death Metal zonder al teveel poespas en doet mij menig maal aan het Engelse Bolt Thrower denken. En dan niet de composities ansich dan wel de konstante dreiging die er van de nummers uitgaat. Wat het meest opvalt aan de muziek is de manier dat bassist Olle Bent Madsen de nummers van aparte baslijnen voorziet, waardoor de band al heel vlug een eigen geluid heeft. En dat kan in deze tijden van overdaad wel eens het verschil met de massa betekenen. Iets minder ben ik te spreken over de screams van zanger/gitarist Stian Ruethemann die regelmatig tegen het irritante aanzitten, de lage grunts daarintegen zijn wel dik in orde.

Spawn is het officiele debuut van de band na de release van de ep Deconstructive uit 2009, en het doel van dit album was om een eerlijk en organisch geluid te creeren. Dit doel is zeker bereik want het geluid is erg vet te noemen, zonder dat het ergens over geproduceerd klinkt.

Tracklisting: 

 1. Inception
 2. Throne of Trepidation
 3. 1941
 4. Black Burden
 5. Homicidal Reign
 6. Barbed Wire Deathbed
 7. Origin
 8. Forged in Hate
 9. Enigmata
 10. Strychnine
 11. Ink & Blood
 12. Obxenochrist
 13. Predeterminus
 14. Deception