Op de valreep van 2010 worden we nog snel even verrast met het uitstekende debuutalbum van het uit Zweden afkomstige Houston. Deze band draait rondom het duo Freddie Allen en Hank Erix. Op dit album worden ze o.a. bijgestaan door gitarist Tommy Denander.

Houston staat garant voor een prima portie AOR. Volgens alle advertenties en de sticker op het hoesje hebben we hier zelfs te maken met een band die de oude sound van Boston en Styx doet herleven. Dat is nogal een statement. Maar is dat ook zo? In ieder gaat de vergelijking met Boston muzikaal gezien totaal niet op  dus dat laten we verder maar voor wat het is.

Dit is een album dat meerdere luisterbeurten nodig heeft. In eerste instantie lijken de nummers namelijk niet zo heel bijzonder en krijg je het gevoel dat er iets mist. (Een wereldzanger misschien?) Maar na een paar keer draaien vallen alle nummers op hun plek en is het puur genieten geblazen. Alle typische AOR ingrediënten komen aan bod. Prachtige catchy refreinen die uit volle borst mee te zingen zijn bijvoorbeeld. Bands als Brother Firetribe en H.E.A.T hebben er met Houston een geduchte concurrent bij. Dit debuut is om door een ringetje te halen.

Uitstekende songs en een prima productie. Alles straalt kwaliteit uit. Songs als Pride, Hold on, She’s a mystery en 1000 songs gaan erin als koek. De Engelse persing van dit album bevat in de vorm van Under your skin en Chasing the dream ook nog eens twee geweldige bonustracks. Houston is voor de melodieuze rock liefhebber een aanwinst!!