Debuut album van het project ICONIC, een Hardrock band die bestaat uit leden die een hele status in de Rockmuziek hebben. Zo hebben we op zang niemand minder dan Nathan James ( die mee heeft gedaan met de Engelse versie van Idols). Op gitaar het duo Joel Hoekstra ( Whitesnake, Cher) en Michael Sweet ( Stryper) en verder wordt het geheel opgestuwd door de ritmesectie die bestaat uit bassist Marco Mendoza basgitaar (oa Thin Lizzy, Whitesnake) en drummer Tommy Aldridge ( oa Pat Travers, Whitesnake).

Second Skin is een meer dan melodieuze hardrockplaat die ik zou plaatsen in de categorie met een grote K van Klasse want zowel vocaal als instrumentaal valt er heel veel te genieten. Nowhere To Run heeft wel de nodige Whitesnake invloeden ( bluesy gestalte met heerlijke melodieuze intermezzo’s van Hoekstra – Sweet en de uitermate sterke vocalen van Nathan James).

Fans van onder meer House Of Lords en Whitesnake kunnen met Second Skin menig uurtje plezier beleven als zij deze cd  beluisteren. Nogmaals pure klasse.

Aanraders op Second Skin This Way, It Ain’t Over ( mooie gevoelige nummers)