Het In Groot-Brittanie gelegerde Illuminatus is een bont gezelschap met namenlijk een Spanjaard, een Duitser, een Italiaan en een Engelsman in de gelederen.

En toch is het geluid van de band heel erg Engels. En als ik zeg dat de muzikanten grote liefhebbers van Therapy zijn, geloof ik niet dat ik iemand tegen het zere been schop. Tien tot vijftien jaar geleden werd je bijna doodgegooid met dit soort bands en dat was dan ook een geweldige tijd, maar daarmee is Illuminatus wel een beetje mosterd na de maaltijd. Als je nu denkt dat het daardoor een oudbollig album is geworden zit je toch fout. Want mede door de lekkere vlotte rauwe mix is het best een goed album. Zeker zangerJulio Tayor heeft een prima strot die de cleane zang maar ook de ruige schreeuw stem prima onder de knie heeft. Overigens doet mij die  stem op de ruige stukken erg aan die van Frank Carter (Gallows) denken. De songs zakken richting het eind van het album een beetje af maar zeker in het begin zitten er wel een paar knallers tussen, zoals titelnummer Glasnost en Murderocracy.

Al bij al is dit een prima alternative rock album geworden al hangt het toch wel erg tegen landgenoten, als het eerder genoemde Therapy en Anathema aan. Maar met een beetje meer eigen ballen wordt dit een prima toevoeging voor de scene!

 

 

Tracklisting:

 1. Glasnost
 2. Murderocracy
 3. Division
 4. Reconnect
 5. Cave In
 6. Keep Calm and Carry On
 7. You’ll Never Know What This Means
 8. Red
 9. Gosling
 10. Clarity
 11. Wolves