Vanavond is de tweede en laatste dag dat de TU/e feest viert en dit middels enkele gratis toegankelijke optredens met het publiek deelt. Het eerste uurtje is gereserveerd voor Connect, welke uit allemaal studenten bestaat, die een gevarieerde mix aan covers brengt. Uit het grote aantal studenten in het publiek is te merken dat er ook speciaal voor deze band al aardig wat bezoekers op de markt zijn.

Maar richting 22:00 uur wordt het toch nog een maatje voller. Niemand minder dan Ilse deLange is hiervoor verantwoordelijk: zij verzorgt de komende 5 kwartier een show welke gratis te bezoeken is. Aangezien ze al een tijd lang volle zalen trekt, en er regelmatig “uitverkocht” in de concertagenda’s te zien is, hebben veel mensen deze gelegenheid aangegrepen om een bezoekje aan haar concert te brengen.

Klokslag 22:00 wordt ze dan ook met veel gejuich, geklap en gefluit ontvangen, om er zonder aarzelen vol gas tegenaan te gaan. Stukken zelfverzekerder als jaren geleden, met een dijk van een (live)stem, maar nog steeds zo spontaan al altijd en niet te vergeten haar heerlijke accent komen alle grote hits voorbij. Zonder veel gepraat tussendoor, met de band steeds ingetogen op de achtergrond rent ze heen en weer op het podium, toch steeds weer het contact met het publiek opzoekend.

[singlepic id=10095 w=320 h=240 float=center]

 

Het concert is dan ook veel te snel voorbij, en het duurt niet lang eer ze een drie nummers lange toegift geeft. Daarna is het toch echt afgelopen, en stroomt het plein langzaam leeg…

[nggallery id=826]