Dit is mijn eerste kennismaking met dit festival. Het viel me direct op dat alles enorm goed georganiseerd is. Ten eerste: de locatie van het festival (Kasteeltuin) is zo’n 10 minuten lopen vanaf het station. Dit is dus ideaal voor de mensen die met het OV reizen. De Helmondse Kasteeltuin is voor 2 dagen volledig omgetoverd in een heus festivalterrein met allerlei activiteiten zoals; een springkussen, spraytattoo’s, waterpijptent en eet- en drinkkraampjes. Daarnaast kon je genieten van dansers, graffiti artists, steltlopers, rappers, sing and songwriters en een bmx-show. Ook stond er jong talent op de Alternative Stage. Maar op de Bavaria Mainstage stonden de grote namen zoals Sef, Kraantje Pappie, Krystl en nog veel meer.

[singlepic id=18879 w=320 h=240 float=left]Wolfendale: De tweede act op de mainstage voor vandaag. De sound van deze Eindhovense mannen is, zoals ze het zelf omschrijven, geïnspireerd door de muziek van David Lynch en H.P. Lovecraft . Je kunt duidelijk horen dat deze mannen enige ervaring hebben wat betreft liveshows want ze staan als een huis! Tevens was dit de laatste show met hun huidige toetsenist Remko Jansen. Een meer waardig afscheid kon hij toch niet wensen!

Sef: Een klein half uurtje later was het de beurt van Rapper Sef, bekend van zijn hits als ‘Tijdmachine’ met Dio en ‘Broodje Bakpoa’ samen met The Opposites. Het publiek had een tijdje nodig om los te komen en het was voor Sef in het begin wat lastig om alle handjes in de lucht te krijgen. Naarmate de show vorderde kwam het publiek los en was het een groot feest. Deze man weet dus duidelijk waar hij mee bezig is!

Splendid: De mannen en vrouw van Splendid zijn goed op weg. Zo stonden ze eerder dit jaar op Lowlands en mochten ze in Londen voor 25.000 man op het Trafalgar Square hun zomerse mix van Reggae & Rock ten gehore brengen. Dit keer deed dit negental ook het Impact Festival aan. Het publiek reageerde er jammer genoeg niet enthousiast op. Erg jammer want het is in mijn ogen een perfecte act voor als de zon schijnt, en dat deed het.

[singlepic id=18887 w=320 h=240 float=right]Kraantje Pappie: ‘Maar wat nou als het lukt mama’ , en of het lukte! Vanaf het moment dat de intro werd ingezet barste het terrein los. Met een mix van Hip Hop & Dubstep maakte Kraantje (of Crane) er een spetterende show van. Het was dus ook al snel duidelijk waar de meeste mensen voor kwamen. Vooral toen zijn hits ‘Waar is kraan?’, ‘Alles gaat voorbij’, ‘Wat nou als het lukt’ de revue passeerden, ging het spreekwoordelijke ‘dak’ eraf. Het verbaasde mij dus ook dat hij niet de afsluiter was van het festival.

Krystl: Het laatste live optreden mocht worden verzorgd door de (naar eigen zeggen) “met aspirine volgegoten” Krystl . Beter bekend van de nummers ‘Bottles’ en ‘Fool for you’. Helaas kreeg ze het publiek niet echt mee.

Al om al was het een topfestival met leuke activiteiten en acts voor jong en oud. Er was daarnaast een ruim aanbod aan lekker eten en drinken. De EHBO stond klaar voor eventuele calamiteiten. En dan ook nog een zonnetje boven ons hoofd. Oftewel: een geslaagd festival en een echte aanrader!
Wellicht tot volgend jaar?

[nggallery id=1578]

[nggallery id=1579]

[nggallery id=1580]

[nggallery id=1581]

[nggallery id=1582]

[nggallery id=1583]