[singlepic id=6204 w=320 h=240 float=left]Afgelopen zondag 19 september stond het centrum weer in het teken van het Impact Festival. Dit jaar had het festival een feestje te vieren: het was alweer de vijfde editie van het festival. Te merken was dit aan een uitbreiding van het aantal locaties waar activiteiten plaats zouden vinden, maar liefst 7 podia waren beschikbaar.

In eerdere edities was er maar 1 “mainstage”. In de afgelopen editie waren er echter 2 grote podia, de “echte” mainstage, waar de grote publiekstrekkers op zouden treden: The Partysquad, Gotcha! Allstars en de Band zonder Banaan zijn de grote publiekstrekkers om de mensen massaal naar Helmond te lokken.

[singlepic id=6252 w=320 h=240 float=right]Naast de mainstage was er ook het Bavaria Feestpodium. Hoewel de naam doet vermoeden dat een aanstekelijk feest repertoire criterium voor de bands is om hier de planken te mogen betreden, wil dat niet zeggen dat de muziek hier van minder niveau zou zijn. Integendeel, namen als Big Shampoo & the Hairstylers, Plork en de Aannemers en Loco Loco Discoshow zijn hier vertegenwoordigd.

Op het Muziekcafé Regionale Podium staat een line-up welke volledig bestaat uit regionale bands: achtereenvolgens staan Smacked Apples,  The Bad Backbones,  F.O.O.B, The Sofu Sessions (winnaars 0492 Poppodium),  The Missisippi Angelus, The Beat Conspiracy en Sungrazer op te treden voor het publiek.

[singlepic id=6279 w=320 h=240 float=left]Vierde grote locatie is de Dance Area, niet minder dan 7 DJ’s staan geprogrammeerd om het publiek te vermaken.

Naast alle aandacht voor muziek is er op niet minder dan 3 kleinere podia volop aandacht voor o.a. cheerleaders, streetdance, paaldansen, singer songwriters, dance battles, beatboxing enz.

Aanvang van het festival is al vroeg: om 13:00 uur is de opening. Het weer zit nog een beetje tegen (er waren diverse regenbuien voorspeld), en het lijkt erop dat het publiek nog een beetje huiverig is om naar buiten te gaan: lege pleinen voor de podia kenmerken het begin van het festival. Nadat echter de dreigende lucht  toch een beetje op begint te klaren, begint het centrum van Helmond rond een uur of 16 toch steeds voller te lopen: de straten tussen de diverse podia zijn redelijk druk bevolkt, en iedere band heeft genoeg belangstellenden. De dance area is het populairst: na 18 uur was er een policy van één persoon er uit, één persoon er in…

[singlepic id=6273 w=320 h=240 float=right]Dit is ook het tijdstip dat de echt grote namen de podia betreden, en als The Partysquad begint, is het een groot feest voor het hoofdpodium. Deze trend wordt voortgezet door Gotcha! Allstars, hoewel het wel zeer opvallend is dat er een totale wisseling van publiek plaats heeft gevonden. Idem bij afsluiter Band zonder Banaan, en ik denk dat de zeer brede programmering een van de sterke punten van het Impact Festival is om een zeer breed publiek te trekken. Al met al een festival met een langzame aanloop, en hoewel voor m’n gevoel de bezoekersaantallen vorig jaar hoger lagen, zat de sfeer er bij het begin van de avond goed in, en heeft dit zich doorgezet tot het einde.

Rest mij nog even een persoonlijk woord van dank aan de organisatie van het Impact Festival in het algemeen, en Flockje Bouwman in het bijzonder voor de aangename samenwerking en alle faciliteiten backstage.

[nggallery id=496]

[nggallery id=497]

[nggallery id=498]

[nggallery id=499]

[nggallery id=500]

[nggallery id=501]

[nggallery id=502]

[nggallery id=503]

[nggallery id=504]

[nggallery id=505]

[nggallery id=506]

[nggallery id=507]

[nggallery id=508]

[nggallery id=509]

[nggallery id=510]

[nggallery id=511]

[nggallery id=512]

[nggallery id=513]

[nggallery id=514]