Rockportaal bereikte het bericht dat Richie Cavalera met zijn familielid Max Cavelera op tour gaat door Europa! Zijn band Incite zal een uitgebreide tour doen in November door Europa, samen met Soulfly.
Opgericht door Richie Cavalera in Phoenix, AZ, in 2004, is het Incite gelukt een solide wereldwijde fanbase te krijgen in slechts 6 jaar. Door extensief touren in Noord-Amerika en Europa een sterke werkethiek zijn ze hard bezig deel uit te maken van de nieuwe generatie innovators in de  metal scene. 
Hun eigen release, debuut EP, “Divided We Fall”, verkocht uit in een paar maanden en de  track “Army Of Darkness” kwam terecht  in de Sirius Metal Charts. In Augustus 2009 tekenden Incite & I Scream Records een wereldwijde deal en hun  full length debuut volgde een paar maanden later. “The Slaughter”, geproduceerd door Logan Mader (Devildriver, Divine Heresy, Cavalera Conspiracy), kwam uit in Oktober 2009 en kreeg niets als positieve recensies.  Incite claimede hun plaats in de metal scene onmiddelijk en zijn op weg hun  Cavalera reputatie waar te maken.
Na een tour met  Soulfly & Prong in een Amerikaanse tour  in Maart & April 2010, een Australische tour in September 2010 en een headlining club tour in Californie, is Incite zojuist toegevoegd aan de komende tour van Soulfly in Europa.
Soulfly | Incite European Tour:
2-11 – Eskulap in Poznan, Poland
3-11 – Stodola in Warsaw, Poland
4-11 – Gasometer in Vienna, Austria
5-11 – New Age in Treviso, Italy
6-11 – Magazzini General in Milan, Italy
7-11 – Zizers in Chur, Switzerland
8-11 – Backstage Werk in Munich, Germany
9-11 – Posthof in Lina, Austria
10-11 – Kofmehl in Solothurn, Switzerand
15-11 – Markthalle in Hamburg, Germany
16-11 – Werk II in Leipzig, Germany
17-11 – Garage in Saarbruken, Germany
18-11 – Elysee Montmartre in Paris, France
19-11 – MOD in Hasselt, Belgium
20-11 – De Vorstin in Hilversum, The Netherlands