Hoe lang kan het soms duren voordat een schijfje van de maker bij de recensent terecht komt? En wat de reden ook mag zijn, het maakt een recensie al meteen voor een groot gedeelte overbodig. Sound Of Distance stamt namelijk al uit 2010 en zanger/gitarist Sven Schuurbiers heeft de band al lang en breed verlaten.

Maar laat ik eerst iets over de cd-cover  zeggen want deze is bijzonder origineel, een soort van uitklap poster als cd hoes. Het ontwerp is gedaan door de Amerikaanse kunstenares Elena C. Vieru. Voor mij totaal onbekend maar erg leuk en origineel design.

De ep telt 5 tracks waarvan track 2 en 3, 1 nummer is dat in twee-en is gedeeld. De liedjes zijn eenvoudig van opbouw en hier en daar kabbelt het een beetje doelloos voort. De zang is hier eigenlijk het grootste euvel, niet dat er slecht gezongen word maar er gebeurt gewoon niet zoveel. Openingsnummer Sedative knalt in ieder geval nog in de laatste minuten met een scheurende gitaar en dit had men veel meer moeten doen om de zaak levendig te houden. Infinite Mind heeft in 2009 verschillende regionale prijzen in de wacht gesleept en werd destijds als een echte belofte gezien. Maar ik heb geen idee hoe de band er op dit moment voorstaat.