Onryou is a mythological spirit from Japanese folklore who is able to return to the physical world in order to seek vengeance. Powerless in the physical world, in death they become strong.

Een hele mond vol om uit te leggen dat dit een metafoor is voor de overwonnen tegenslagen die de band de laatste jaren heeft moeten doorstaan. Deze tegenslagen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat Onryou een heel aardige cd is geworden waar de energie en woede vanaf springen. De mannen van Ingraved spelen een mix van hardcore en metal waarbij vooral de drive en attitude de nadrukop hardcore leggen, en het gitaar geluid de weegschaal richting de metal doet hellen. Men schuwt het niet om de schreeuwerige vocalen af te wisslen met cleane zangpartijen, dit pakt meestal goed uit en zorgt ervoor dat de songs wat meer afwisseling krijgen en dus wat beter blijven hangen. Het album duurt zo`n 35 minutenvan de ene kant is dit niet erg lang en wil je meer horen maar van de andere kant is dit ook wel prima zo. De productie is prima in orde en de songs zitten goed in elkaar, iets meer eigens zou nog wel mogen.

Ingraved is een Italiaanse band en dat zou je in eerste instantie, gezien de album titel misschien niet zeggen. Maar dit zou geen reden moeten zijn om dit bandje niet op enkele festivals in Europa te progammeren.

 
1. Bad Karma    
2. Onryou    
3. Kawaii    
4. The Burden    
5. Cold Black Fingers    
6. Tsuna-me    
7. Redemption    
8. Showtime for My Apocalypse    
9. The Cure    
10. Of a Promise Broken