De metalcore band uit York(UK) Glamour of the Kill(GOTK) is opgericht in het jaar 2007. De band bestaat uit vier leden; Davey (zang/bass) ,Chris (gitaar),Mike (gitaar) en Ben(drums) In februari 2011 heeft de band pas hun eerste album uitgebracht. Toch is GOTK al erg populair in Engeland en heeft al op diverse grote podia mogen staan.  The summoning tour is inmiddels al begonnen en op 7 april spelen de jongens van GOTK in de Sugar Factory te Amsterdam.

Rockportaal kreeg de mogelijkheid om Davey te bevragen over het succes, het album en hun verwachtingen.

Davey,kan je wat meer vertellen over GOTK en het ontstaan van de band?
Wij zijn een vier koppige metalband uit York Engeland. We hebben elkaar leren kennen op school en spelen sinds het jaar 2007 samen onder de naam Glamour of the Kill! We houden van touren en het ontmoeten van onze fans. We kunnen dan ook niet wachten tot de start van de The Summoning tour zodat we overkomen naar Amsterdam en hard kunnen feesten!

Jullie zijn erg populair in de Uk. Kan je ons vertellen hoe dat is gegaan?
Veel mensen vergeten dat dit ons eerste album is. We hebben voor dit album enkel EPs uitgebracht dus we hebben veel werk besteed in het touren en aan het bekend maken van onze muziek voordat we The Summoning uitbrachten. We hebben veel geluk gehad dat we mochten spelen op festivals maar ook dat we supportact mochten zijn bij grote bands zoals Bullet for My Valentine and Avenged Sevenfold. Deze shows zorgden ervoor dat we het juiste publiek bereikten.

De band scoort enorm hoog bij critici. Kan je dit verklaren?
We zijn erg blij en hebben geluk dat de media achter ons staat bij alles wat we doen. Veel mensen hadden niet gedacht dat we zo een goed album konden maken voor ons debuut. We hebben veel mensen hiermee verbaasd en daar zijn we erg trots op.

Hoe zou je The Summoning zelf beschrijven?
Het is een mix van verschillende invloeden en alle dingen van muziek waar we van houden worden samen gebracht. We wisten precies wat we wilden voordat we de studio in gingen. Dus het opnameproces ging vrij snel maar we zijn vooral tevreden met het geluid van het album. Iedereen vind het leuk en daar zijn we blij om.

De eerste single van het album is Feeling Alive. Waarom deze keuze?
We hebben voor Feeling Alive gekozen als eerste singel omdat we voelden dat dit het nummer was wat alles beschrijft over de band. Het is een echt feestnummer met ook jaren 80 invloeden, pop en rock geluiden. Het laat zien aan de luisteraars wat ze kunnen verwachten voor The Summoning.

Jullie gaan in Maart touren zo ook in Nederland. Wat verwacht je zelf van de tour maar ook van het Nederlandse publiek?
Ja, dit wordt voor ons de tweede keer in Amsterdam. De vorige keer was het publiek geweldig en gaf ons een goed welkom. Dus we kunnen niet wachten om terug te zijn. We geven altijd honderd procent tijdens een optreden en we vinden het altijd erg leuk om iedereen te ontmoeten. Dus kom zeker even gedag zeggen na het optreden.

En wat kan het Nederlandse publiek van jullie verwachten op het podium?
Een groot feest!! Veel energie en interactie met het publiek. We verwachten dan ook dat iedereen in de zaal met ons mee beweegt en springt!

Is er iets specials aan de metal scene in de UK?
De scene is erg groot momenteel.  Er zijn dan ook veel grote bands afkomstig uit Engeland en vooral de Uk verwelkomt echt nieuwe bands.

Heb je zelf favoriete albums van 2010? Welke en waarom?
The Damned Things  – Ironiclast, een verzameling van muzikanten van verschillende bands. Zet ze samen en je krijgt een geweldig album!
Avenged sevenfold – Nightmare, Ik denk dat dit album bewijst  dat A7X 1 van de beste bands op dit moment is.

Waar zie jezelf als band over tien jaar?
Ik zie ons touren over de wereld en nog steeds met zoveel plezier als we nu hebben. We zijn vier goede vrienden die een geweldige tijd hebben op het moment en we willen niet dat dit eindigt. Als mensen onze muziek niet meer kopen en niet meer naar onze concerten komen is het tijd om te stoppen.

Welke boodschap wil je de lezers meegeven?
Kom naar onze show en kom ons live zien! Je zal niet teleurgesteld zijn. En als je ons album al niet hebt zorg er dan voor dat je er een krijgt! The Summoning  will knock your fucking head off!