Met captain Picard en starship Enterprise weet je elke aflevering waar het heen gaat: to boldly go where no one has gone before. Met frontman Piet Sielck en starship Iron Savior weet je elk album waar het heen gaat: to boldly go where they have gone before. 

Met het begin december te verwachten album Skycrest gaat Iron Savior niet voor de originaliteitsprijs. Natuurlijk niet! Patrick Stewart is een gelauwerd Shakespeare acteur. En die willen we toch ook elke aflevering zijn karakter captain Picard zien spelen. En niet captain Hamlet. En zo willen we de uitstekende muzikanten van Iron Savior elk album hun karakteristieke sci-fi powermetal horen spelen. Picard zou zeggen: Make it so.

Is Skycrest dan alleen maar meer van hetzelfde? Zeker niet, kan ik je verzekeren. The Guardian brengt ons met bravoure en bombarie bij de lancering, het verrassend sterke Skycrest. Dan wordt de snelheid opgevoerd met het overtuigende Our Time Has Come. Om vervolgens met Hellbreaker zelfverzekerd terug te schakelen en uitstekend koers te houden. Heel goed gedaan. Absoluut.

Spock zei ooit: “When you eliminate the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.” En als Piet Sielck zelf zegt: “Ik denk dat Skycrest alles in zich heeft om het beste album te zijn dat Iron Savior ooit heeft uitgebracht.” Dan denk ik dat hij groot gelijk heeft.