Ze mag dan al enkele jaren in Haarlem wonen, Jacqueline Govaert blijft toch een beetje ‘van ons’. Ze leefde en studeerde in Tilburg en brak door met haar band Krezip toen ze op de Rockacademie zat. The rest is history. Krezip werd één van de grootste pop/rock bands uit Nederland en kende een succesvolle carrière voordat de groep stopte in 2009 en Jacqueline solo verder ging. En ook dat gaat haar goed af. Haar debuutalbum ‘Good Life’ (2010) kwam meteen binnen op 3 en met ‘Overrrated’ had ze ook meteen een hit op zak. In 2013 krijgen we dan eindelijk een vervolg.

IMG_0447-BorderMakerVanavond staat Jacqueline in een uitverkochte kleine zaal in het Tilburgse 013. Bij binnenkomst staat het publiek zelfs al deels in het halletje naar de zaal toe. Als ik me tussen de mensen door wurm, denk ik: er zijn teveel mensen en het is te warm! Dat mag de pret niet drukken, want het voorprogramma Orlando is al aan het spelen. Zangeres en liedjesschrijfster Tessa Douwstra is de drijvende kracht achter de band ‘Orlando’. De band bestaat op zijn grootst uit drums, bas, twee gitaren en drie koperblazers. Nu zijn ze met z’n drieën: een akoestische gitaar, een elektrische gitaar en een basgitaar. Een mooi klein optreden, popmuziek met hier en daar wat invloeden van folk en soul.

IMG_0498-BorderMakerDan is het de beurt aan Jacqueline Govaert. De zangeres verschijnt met een brede glimlach op het podium, ze heeft er zin in. De opvolger van haar eerste soloalbum “Good Life” is vorige maand uitgekomen. Op “Songs to Soothe” gaat Jacqueline terug naar de basis, alleen achter haar piano; 11 pure liedjes, klassieke composities, in lijn met het werk van Carole King, Jackson Browne en andere Laurel Canyon grootheden. Uiteraard horen we vanavond veel nummers van deze plaat, maar er is ook plek voor “oude” nummers als Good Life en Big World.

Jacqueline wordt begeleid door haar band, die bestaat uit gitarist Jan Peter Hoekstra, basgitarist Reyer Zwart en drummer Bram Hakkens. Ook kunnen we natuurlijk genieten van haar eigen pianospel en wat heeft deze zangeres toch een geweldige stem! Krachtig en groot, maar ook subtiel en klein… Haar zangtalent in combinatie met haar oprechte performance en enthousiasme, zorgen ervoor dat het publiek een geweldige avond heeft.