[singlepic id=4707 w=320 h=240 float=left]De derde editie van de Hillbilly Hellride avonden staat geheel in het teken van JB Beverly and the Wayward Drifters. Het trio is afkomstig uit Lakeside, Virginia (USA), en een snelle check van te voren op MySpace leert dat de heren hun publiek trakteren op een mix van Country, Blues & Indie.

Hoewel de eerste twee edities van de Hillbilly Hellride avonden nog een redelijk aantal bezoekers naar Dynamo wisten te trekken, was de opkomst deze keer mager te noemen: ik schat dat er max. zo’n 20 mensen in de zaal waren. Hoewel dus een lege aanblik vanaf ’t podium, was dit voor de heren toch geen reden om hun setlist in flink tempo er doorheen te jagen en zo snel mogelijk hun spullen weer te pakken: zichtbaar met plezier stonden ze toch de aanwezigen te vermaken. Die wisten deze houding te waarderen, en weliswaar op beperkte schaal, maar er zat stemming in het publiek!

Hoewel geheel onbekend voor mij, wist de geslaagde mix van voornamelijk country & rockabilly mij toch sterk te boeien, en het feit dat er geen drummer aanwezig was, was totaal geen gemis in de muziek: het samenspel van contrabas, gitaar & banjo en aangevuld met een rustige en aangename zang kwam aangenaam op mij over.

Toch een gemiste kans voor de niet-aanwezigen!

[nggallery id=354]