Hij is presentator van een aantal programma’s, komt eigenlijk uit de kleinkunst, maar is ook zanger. Vrolijke nummers als “Goedemorgen” en “Als ze lacht” waren al bescheiden hits en nu is er van Jelle Amersfoort een nieuwe plaat uit. Een mooie reden voor een feest en daarom presenteerde hij dan ook onlangs in de W2 te Den Bosch zijn nieuwe album “Astronaut”.

[singlepic id=8848 w=320 h=240 float=left]Bij binnenkomst is de zaal al goed gevuld. Met velen wordt er gewacht op de presentatie van de cd van Jelle Amersfoort. Er is geen voorprogramma en iedereen wacht dan ook geduldig totdat Jelle en zijn band het podium betreden. Hij trapt meteen af met de titeltrack “Astronaut” en eigenlijk klinkt het vanaf dit moment meteen goed. Vrolijke en melodische nederpop klinkt door de zaal. Jelle Amersfoort komt uit de kleinkunst en naast zijn werk als presentator is hij ook een verdienstelijk zanger. Zijn muziek en teksten klinken misschien wat studentikoos zoals we dat kennen van Guus Meeuwis en mede-kleinkunstenaars Acda en de Munnik. Laatstgenoemden balanceren overigens nog steeds tussen het maken van theatershows en het zingen van liedjes, daar waar Jelle tussen het presenteren en zingen balanceert.

Vandaag wordt in de W2 het nieuwe album gepresenteerd en veel nummers van dit nieuwe album passeren de revue. Het publiek lijkt uit veel bekenden van de zanger te bestaan en men zingt en klapt enthousiast mee. Er heerst dan ook een gezellig sfeertje in het publiek, maar ook op het podium. De band bestaat uit goede muzikanten en ze alles ziet er ook piekfijn uit. Wat echter wel erg opvalt zijn de witte lakschoenen van de zanger. Staat hier toch een presentator te zingen? Tussen de nummers door vertelt Jelle over het opnemen van de plaat, over inspiratiebronnen en ook waar de liedjes over gaan. Als we de songtitels erbij pakken gaat het vooral veel over reizen. Titels als “Astronaut”, “Koffer”, Twee reizigers” en “Dood spoor” hebben nogal wat verbanden, maar eigenlijk gaat het ook weer over de liefde die hij bezingt Mooie teksten zijn in een muzikale jas gegoten en hetgeen klinkt best vermakelijk.

Natuurlijk ontbreken vandaag ook de singles niet op de setlist. De eerste single die voorbijkomt is de single “Als ze lacht” en hiermee krijgt hij het publiek al snel mee. Ook maakt hij van deze show gebruik om zijn nieuwe single “Prinses van Paradiso” te promoten om vervolgens misschien wel zijn grootste hit “Goedemorgen” te spelen. In een korte tijd heeft Jelle Amersfoort al wat hits weten te scoren en zo bewijst hij veel in zijn mars te hebben. De normale setlist eindigt met “Deze nacht” waarna het belangrijkste moment van de avond plaatsvindt. Op de bühne wordt het eerste exemplaar van “Astronaut” uitgereikt en Jelle Amersfoort maakt meteen van dit moment gebruik om een aantal mensen die aan het album hebben meegewerkt in het zonnetje te zetten.

Na de officiële bezigheden speelt Jelle Amersfoort en zijn band nog een enkele nummers, waaronder een schitterende uitvoering van “As ge ooit”, wat een cover is van de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers. Zo lijkt de “Astronaut” weer terug op Aarde en eert hiermee een groot voorbeeld. Met de prima show van vandaag bewijst Jelle Amersfoort & band dat er in Nederland nog veel onbekend talent rondloopt, maar mogelijk komt daar voor deze zanger snel verandering in………

Met dank aan Sandra Leijtens (www.fotosandra.nl) voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

[nggallery id=725]