De “Hilbilly Hellride” optredens in Dynamo Eindhoven zijn een concept welke door Dynamo zelf in samenwerking met boekingsburo Surfing Airlines in Belgie georganiseerd worden. Maandelijks is er een optreden, waarbij een verscheidenheid aan stijlen de revue zullen passeren: vuige metal, complexe bluegrass, grove hillbilly, heftige americana en ga zo nog maar even door.

De aftrap voor het eerste concert werd een maand geleden door Heinrich XIII & The Devilgrass Pickers gegeven, en afgelopen donderdag viel de eer ten beurt aan Joe Buck Yourself. Insiders zullen deze naam herkennen: diezelfde Joe Buck was de oprichter van niemand minder dan The Legendary Shack Shakers.

In de gedaante van Joe Buck Yourself is hij een one-man band, en zit gewapend met slechts een microfoon, gitaar met versterker en een bass-drum op een door verder niemand bemand podium. Zo ook in de Garage van Dynamo, waar een kleine schare fans aanwezig was. Ik zeg kleine schare, omdat het nou niet bepaald overbevolkt te noemen was in de Garage. Maar ondanks de relatief lage opkomst was het optredenĀ allesbehalve sfeerloos te noemen: nog voor aanvang van het eerste nummer togen alle bezoekers al richting podium, en nog voor het einde van het eerste nummer zat de sfeer er al helemaal in: met z’n mix van hellbilly punkrock, versterkt door z’n expressieve podiumact was het moeilijk om stil te blijven staan. Het is moelijk te omschrijven hoe het optreden klonk, ik nodig iedereen dan ook van harte uit om z’n myspace (zie link) eens te bezoeken en zelf te oordelen. Voor mij was het hele optreden in ieder geval een aangename verassing!

Na een behoorlijk lange set toog iedereen naar de merchandise tafel, waar diverse shirts & cd’s van eigenaar wisselden, en Joe een praatje maakte met alle belangstellenden.

Al met al een geslaagde 2e editie van Hilbilly Hellride, en ik kijk al weer uit naar de volgende avond, met JB Beverly and the Wayward Drifters…

[nggallery id=270]