Joe Jackson timmert al een aantal jaartjes aan de weg. De Brit, geboren als David Ian Jackson, heeft al een aantal studio-albums op zijn naam staan en heeft meerdere Grammy nominaties gehad. Maar het liefst speelt Joe voor publiek. Het geeft hem inspiratie. Meestal kan de hele wereld meegenieten van zijn ervaring want vaak verschijnt er een live-album van zijn optredens. Naast dit alles zet hij zich ook nog eens in tegen het rookverbod in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Een druk bezet man dus.

Live Music is alweer het zesde live-album en laat ons een Joe horen die nog lang niet van ophouden weet. De muziek op het album is afkomstig van zijn Europese toernee in 2010. In 2003 kregen we een weergave van de tournee met de volledige Joe Jackson Band. In 2008 deed Joe zijn kunstjes met drie leden waaronder mijnheer Jackson zelf. Ditzelfde trio, Joe (zang en keyboards), Graham Maby (bas en zang) en Dave Houghton (drums en zang) is te horen op Live Music. De nummers zijn in verschillende steden opgenomen.

Alhoewel er al vijf live-albums aan vooraf gegaan zijn, blijft Joe vernieuwend klinken. Joe is op zijn best als hij live speelt. Je hoort dat en je voelt dat. Het album bevat negen eigen nummers uit verschillende momenten uit zijn carriere. Daarnaast zijn er drie covers, namelijk Girl (The Beatles), Scary Monsters (David Bowie) en Inbetweenies (Ian Dury), die allen erg goed uitgevoerd zijn. Alle nummers zijn overigens zijn zonder sleutelwerk op het album gezet. Wat je dus hoort is datgene wat er zich op die avond afspeelde.

Joe Jackson bewijst met dit zesde live-album wederom een uitstekend live performer te zijn. Alleen jammer dat  ‘Is She Really Going Out with Him’ er nou net niet op staat. Oh ja, voor de liefhebbers, nieuw materiaal komt naar verwachting begin 2012 uit.