[singlepic id=10128 w=320 h=240 float=left]Zo’n half jaar geleden, 16 oktober om precies te zijn, stonden John Hayes en z’n band ook al bij The Rambler op het podium. Het was de eerste keer dat ik deze driemansformatie live zag, en het optreden heeft zo’n indruk achter gelaten dat het hoog in mijn favorietenlijstje van 2010 is komen te staan.

Koninginnenacht 2011 staat ze weer op de zelfde plek, in de enige echte rockkroeg van Eindhoven. Op het stationsplein is Extrema intussen in alle hevigheid losgebarsten, en de aan de zijkant van het terrein opgestelde container blokkeert spontaan de entree naar The Rambler: hij staat er zowat op het terras. Geluk bij een ongeluk, want naast een vrije entree blokkeert hij gelukkig ook een groot gedeelte van het geluid, zodat we binnen niet een overdosis stoempmuziek opgedrongen krijgen, maar kunnen genieten van een lekker biertje en een portie goede rockmuziek van de DJ, die vanavond een uitmuntende muziekkeuze tentoonstelt!

[singlepic id=10135 w=320 h=240 float=right]Het is ongelofelijk maar waar: net als de vorige keer loopt de kroeg maar matig vol. Gelukkig deert het dit drietal niks, en wat later dan aangekondigd gaat het eindelijk beginnen op het podium. En ach, wat valt er voor nieuws van te zeggen? Het optreden is eigenlijk het zelfde als vorige keer: een dikke twee uur vette rock met een stevige knipoog naar de funk, gebracht door drie topmuzikanten die om de beurt middels lang getrokken solo’s laten zien heer en meester van hun instrument te zijn. Mickey’s Monkey, Witness, maar ook een heel aparte versie van Baby Love komen voorbij. De tijd vliegt voorbij, en de tweede helft van het optreden zit er dan ook weer veel te snel op. Gelukkig is niemand vies van een toegift, om de pijn van het ten einde lopen van het optreden een beetje te verzachten.

Hoewel het verassingseffect van de eerste kennismaking voor mij dan niet meer aanwezig was, kan ik ook nu al zeggen dat deze avond muzikaal gezien weer erg hoog gaat scoren in mijn lijstje van meest favoriete optredens van 2011!

[nggallery id=827]