Deze dag zijn er drie bands te bewonderen in de Bosuil te Weert. Het voorprogramma bestaat uit de bands Life’s Electric en TwoWay Society. Het hoofdprogramma is Jonas & The Massive Attraction. Deze band heeft deze zomer ook opgetreden op Bospop en staat nu voor de tweede keer in de Bosuil zelf.

Al vrij vroeg deze vrijdagavond begint de eerste band. Life’s Electric mag de spits afbijten om kwart over acht. Het is erg jammer, maar er is nog vrij weinig publiek gearriveerd. De sfeer komt echter wel al snel op gang want gedurende het optreden begint de zaal vol te lopen. Ze hebben pas één cd en daarvan spelen ze dan ook vrij veel nummers. De muziek is vrij toegankelijk, ook als je nooit iets van hen gehoord hebt. Hun huidige single Miss Believe zorgt zelfs voor het mee zingen vanuit het publiek, terwijl deze band nog niet zo heel bekend is in Nederland. De zanger laat tijdens een van de nummers horen dat hij kwalitatief erg veel in huis heeft door een erg lange uithaal met zijn stem te maken. Het spits afbijten is lastig als er weinig publiek is, maar ze hebben dit aardig gedaan.

Hierna komt TwoWay Society, een band uit Nederland die pas eigenlijk sinds begin dit jaar in deze formatie bezig zijn met het beklimmen van het podium en het opnemen van nummers. Ook zij hebben pas één cd, maar net als bij Life’s Electic zal dit niet de laatste zijn. Ze hebben vrij rustige teksten maar een lekker up tempo geheel. Ze spelen veel eigen nummers, maar ook een leuke cover. Het publiek mag raden, maar na de eerste paar tonen is toch duidelijk dat het om Lady Gaga met Bad Romance gaat. Voordat ze beginnen met het spelen van dit verrassende nummer, doet deze band nog iets opvallends. Ze bieden twee demo cd’s aan, voor de gene die hem willen hebben, met daarop hun nieuwe nummer. Na een nummer of tien te hebben gerockt met deze band is het dan toch tijd geworden voor de hoofdact.

Jonas & The Massive Attraction, bij het aantreden van deze band is het publiek al goed opgewarmd. Er wordt namelijk hard geroepen en gejuicht nu Jonas het podium op komt. Ze bijten de spits af met het nummer Addiction. Het geluid is niet overal in de zaal even goed waardoor de zang niet overal even goed te verstaan is. Dit is bij de rustigere nummers als Here She Comes en Seize The Day een stuk beter. Jonas vertelt dat hij dit keer van plan is om zich aan de playlist te houden van deze avond, maar weet dit uiteindelijk niet waar te maken. Dit lijkt niemand erg te vinden, want het optreden is lekker rockend. Halverwege het optreden maakt Jonas een rondje door de zaal gedurende het zingen. Tijdens dit avontuur willen een aantal vrouwen met hem op de foto en ook dit laat hij met alle liefde toe. Er worden menig gitaar solo’s en drum solo’s gegeven, en de band wordt nog even voorgesteld aan het publiek. Het is een erg spetterend optreden en ze sluiten dan ook af met de mededeling dat ze na het optreden nog het publiek in komen om handtekeningen uit te delen.

Na afloop zijn eigenlijk alle bands, niet alleen Jonas, in het publiek te vinden en krijgt dus iedereen de kans om zijn of haar helden nog even te spreken voor ze weer naar huis gaan. Ook handtekeningen en foto’s met de artiesten zijn van harte welkom, wat deze avond dan toch een heel open en vriendelijk karakter geeft. Een erg gezellige en leuke avond!