Terwijl de live shows van New Model Army altijd in het teken staan van een degelijke ritme sectie, zijn de solo gigs van frontman Justin Sullivan juist een plek om naar de songs in hun puurste vorm te luisteren.

Bewapend met “slechts” een gitaar, keyboard en mondharmonica en enkel begeleid door mede bandlid Dean White, staat men vanavond in een redelijk gevulde Fenix in Sittard. Dat er verder niemand uit Sittard aanwezig is deert Sullivan in het geheel niet en noemt zichzelf een soort van touroperator die er voor zorgt dat mensen op plaatsen komen waar men anders nimmer was geweest.

Justin is erg goed bij stem en is zichtbaar blij om op het podium te staan en vanaf openings track “Someone Like Jesus” is het aanwezige publiek (zoals altijd) erg enthousiast. Tevens zijn deze akoestische/ solo gigs de uitgelezen kans om liedjes voorbij te horen komen die op een reguliere setlist van New Model Army niet of zelden aan bod komen zoals “Marry The Sea”, Sky In Your Eyes”, “LS43” en het nog nooit op album verschenen “Turn Away” wat overigens 1 van de favorieten van de sympathieke zanger is en woord voor woord door het aanwezige publiek wordt mee gezongen.

Naast grappige en intressante annekdotes over het touren de Nederlandse kuststrook en tv/YouTube (“Hoeveel filmpjes van ons heb je daadwerkelijk nodig.”) is er ook een ontzetend mooie en ingetogen versie van het nummer “North Star” dat ter ere van de te vroeg overleden manager en vriend van de band (Tommie T ) is geschreven. Verder is er in het uur en 3 kwartier durende optreden nog ruimte voor alternatieve versies van o.a het 30 jaar oude “Notice Me” en ook de accapella uitvoering van “Another Imperial Day” is een vermelding waard.

Mocht de de complete band aan het werk willen zien dan kan dat zondag 18 december in de Melkweg,  Amsterdam.