Op de website van de Effenaar staat “Uitverkocht” . Gelukkig zijn er voor de late beslissers toch nog enkele kaarten te koop aan de kassa voor het optreden van Kane, met in het voorprogramma Lisa Lois.

Lisa Lois (Lisa Hordijk) won op 9 mei 2009 de finale van het programma X-Factor. Dat dit terecht is blijkt uit het optreden van vanavond. Wat heeft die vrouw een mooie stem! Ze word begeleid door een enthousiaste band die bestaat uit een toetsenist, bassist , drummer, gitarist en drie achtergrondzangeressen. Het publiek reageert positief op het optreden van Lisa en hier en daar wordt er al gedanst. Tijdens haar nummer-1-hit “Halleluja” weet ze bij iedereen de gevoelige snaar te raken. Lisa Lois sluit haar (te korte) optreden af met haar huidige single “Promises Promises”.

Iedereen geeft zich over als Kane het podium op komt lopen, zeker als Dinand Woestoff “No Surrender” begint te zingen. Het publiek zingt meteen uit volle borst mee en de sfeer is erg goed. Het nummer  “No Surrender” is onlangs weer hoog in de hitlijsten verschenen door het duet van Dinand en Carice van Houten tijdens het benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Waar voorheen het publiek van Kane voornamelijk uit vrouwen bestond, zijn er nu ook veel mannen aanwezig. Na de intieme start van het concert speelt de band “I can feel your heartbeat” van het nieuwste album. Hierbij is meteen duidelijk dat Kane er ook vanavond weer zin in heeft. Want waar Kane ook speelt, op een festival, klein of groot podium, ze geven altijd 100%.

In hoog tempo volgen de nummers, oud en nieuw, elkaar op waarbij Dennis van Leeuwen (gitarist) en Dinand het publiek helemaal inpakken.  Dinand zweet zo erg dat hij tijdens “Hold on to the World” een handdoek om zijn hoofd heeft gedraaid. Hij verteld dat ze bij ieder optreden van de toer een andere setlist hebben. Tijdens “R.E.A.L” zweept hij het publiek nog meer op door te zingen “ik zie je wel maar ik hoor je niet”. Het publiek laat dit zich geen tweede keer zeggen.

Met het nummer “Rain down on me” gaat het dak er echt helemaal van af. Dinand bedankt het publiek en sluit het concert af met het gevoelige nummer “Tough”. Het publiek smelt helemaal.

Natuurlijk komt Kane nog terug voor een toegift. Ze zijn nog lang niet klaar en knallen nog even flink met “Love over healing”, “Waiting” en “Catwalk Criminal”. Dan lijkt het toch echt gedaan te zijn voor de mannen van Kane, maar het tegendeel is waar. Ze komen nog een keer terug om “No surrender” nogmaals te spelen waarbij de bassist en toetsenist ook mee zingen. Een mooie afsluiting van een mooie avond.

[nggallery id=279]

[nggallery id=280]