[singlepic id=21018 w=320 h=240 float=left]Omdat de eerste twee shows op 8 en 9 maart in minder dan een week volledig uitverkocht zijn besluit Kane om op 6 maart een extra ‘Come Together’ show te geven in de Amsterdamse Gashouder. Het is de eerste keer dat de band de nieuwe songs van het ‘Come Together’ album speelt en het is gelijk de eerste keer dat een band in de Gashouder een concert zal geven.

Voor het zesde studioalbum neemt Kane anderhalf jaar de tijd. Voor de nieuwe liedjes laten Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen zich inspireren door de geschriften van goeroe Deepak Chopra. De cd wordt opgenomen in een omgebouwde kerk, geproduceerd door Reyn Ouwehand en Dinand Woesthoff en gemixt door Cenzo Townshend (o.a. Snow Patrol, Florence + The Machine). ‘Come Together is het album van de stap voorwaarts,’ aldus Dennis van Leeuwen in een persbericht.

Vanavond is het dan zover. In het voorprogramma staan de Utrechtse rockband Kensington en de band  Handsome Poets, vooral bekend geworden door het nummer ‘Sky on Fire’ dat als tune werd gebruikt tijdens de Olympische Spelen in het NOS programma ‘London Late Night’. Aan Kensington is de eer om de avond te openen. Jammer is dat er weinig contact is met het publiek die dan ook lauw reageert op de muziek. Op de site van de tweede band, Handsome Poets, lezen we dat de muziek het best omschreven kan worden als frisse opgewekte pop met een dansbare groove. Zanger Tim van Esch heeft vanaf het begin er erg veel zin in en wil dat het publiek meedoet. Dat lukt prima. De band is , met zijn vrolijke indiepop, dan ook een uitstekende opwarmer voor het hoofdprogramma.

[singlepic id=21009 w=320 h=240 float=right]Om tien minuten over negen betreedt de band Kane het podium in de Gashouder. Volgens Dinand is het de perfecte plek om intiem te kunnen zijn met iedereen in de zaal ( De Gashouder, gebouwd in 1902, is het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek. Uniek is de pilaarloze ronde binnenruimte en gietijzeren plafondconstructie).

De sfeer zit er al meteen goed in en Dennis en Dinand hebben het duidelijk zichtbaar naar hun zin, wat natuurlijk ook komt omdat gitarist Dennis de dag ervoor vader is geworden van een dochter genaamd Sally. De trotse vader heeft zelfs haar naam op één van zijn gitaren laten zetten. Iedereen is enthousiast en zingt en klapt met alle nummers mee, vooral ook door het contact dat Dinand de hele avond met het publiek heeft. Naast natuurlijk de vele nieuwe nummers komt ook het wat oudere werk voorbij. Wat opvalt is de spannende lasershow tijdens het concert. Het licht komt van alle kanten en is zeer indrukwekkend. Na een concert van bijna twee uur is de lange avond ten einde.

Kensington – Gashouder (Westergasfabriek, Amsterdam)

[nggallery id=1808]

 

Handsome Poets – Gashouder (Westergasfabriek, Amsterdam)

[nggallery id=1807]

 

Kane – Gashouder (Westergasfabriek, Amsterdam)

[nggallery id=1806]