[singlepic id=6046 w=320 h=240 float=left]Tradities zijn er om in stand gehouden te worden. Zo ook de optredens van Kane in Kersouwe. Vanavond staat de Haagse band voor de zevende keer in het natuurtheater en zoals gewoonlijk was het concert binnen een uur volledig uitverkocht.

 Helaas heb ik het voorprogramma, Mattanja Joy Bradley, gemist. Als ik aankom bij Kersouwe zet ze net haar gitaar weg en bedankt het publiek voor de aandacht. De reacties op haar optreden die ik om mij heen hoor zijn erg positief.

Het natuurtheater is overvol en het is dan ook moeilijk om een plekje te vinden tussen de menigte. Zoals bij de rest van de tour begint Kane het optreden met het intieme “No Surrender”. Daarna gaat de band los, maar het publiek reageert nog een beetje lauw. Zanger Dinand vindt dit zo slaapverwekkend dat hij er maar even bij gaat liggen. De toeschouwers hebben het begrepen en zingen na dit tafereeltje enthousiaster mee.

In oktober houdt Kane een akoestische tour door heel Nederland en daar geven ze Heeswijk-Dinther graag een voorproefje van met “Something To Say”.

[singlepic id=6052 w=320 h=240 float=right]Wanneer “Rain Down On Me” gespeeld wordt gaat het (spreekwoordelijke) dak eraf. Gelukkig blijft het de hele avond droog. Tijdens het rondspringen valt Dinand over een monitor van een van de gitaristen. Hij lijkt er flink last van te hebben maar gaat toch gewoon verder met het optreden  en later maakt hij er een paar grapjes over.

De meest recente hit “Scream” (vierde single van het album ‘No Surrender’) komt ook voorbij. Op dit moment heeft Kane een actie waarmee fans een huiskamerconcert van de band kunnen winnen door een videoclip te maken bij dit nummer. Kijk voor meer informatie op www.kanescream.nl en voor een goed voorbeeld naar deze zelfgemaakte clip op youtube.

[singlepic id=6042 w=320 h=240 float=left]Na een korte pauze vervolgt de band het optreden weer met “Senang”. Dinand licht toe dat hij dit nummer heeft geschreven ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Onlangs werd in Den Haag bij het Indisch Monument herdacht dat precies 65 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Dinand en gitarist Dennis zijn de derde generatie Indische Nederlanders in Nederland en de verbondenheid met hun Indische achtergrond is deels terug te horen in hun muziek.

Na het optreden van ruim twee uur is er voor de liefhebbers nog een afterparty in de achtertuin van Kersouwe. Helaas hebben Dinand en Dennis geen tijd om nog even met een paar fans op de foto te gaan, maar het is ze vergeven.

[nggallery id=483]