Gisteravond stond Kate Nash in de grote zaal van de Effenaar. Het concert was niet uitverkocht maar stond redelijk vol met vooral jonge meisjes. Jonge meisjes die ongeduldig hangend tegen het podium stonden te wachten op hun idool.

Eerst was het de beurt aan de drie meisjes van “Supercute” om hun grappige liedjes aan ons te laten horen. Het trio Supercute bestaat uit Rachel Trachtenburg (15 jaar oud), June Lei en Julia Cumming (beide 13 jaar oud). Hun grappige liedjes vielen bij het publiek in de smaak. Als instrumenten gebruikten ze alleen een electric bass, ukulele en een keyboard. Maar bij de “Hula Hoop song  gebruikten ze zelfs  een hoolahoep. Bij dit nummer kwam Kate Nash met haar band het podium op om de meiden te versterken door mee te hoolahoepen. Kate kwam al eerder mee zingen met een van de nummers van de meiden.

http://www.myspace.com/supercute

Na dit enthousiaste voorprogramma liet Kate Nash even op haar wachten. Het jonge plubliek ging zelfs voor het podium op de grond zitten. Maar het was het wachten waard. Een klein uurtje later galmde er onweer door de zaal. Een luid gejoel van haar fans dus klaar om te beginnen!!

Kate Nash (geboren op 6 juli 1987) is een Engelse Sing-songwriter uit Harrow, Londen. In 2007 debuteerde ze met het album Made of Bricks. Een bekende hit op dit album is het nummer Foundations.In 2010 komt de opvolger My Best Friend is You uit, waarin Nash zich ontpopt tot een enfant terrible en breekt met haar eerdere werk. Zowel haar zang als haar muziek en live-voordrachten nemen een veel hoekigere en navrante wending. Op dit album klinkt ze volwassener.

Twee keer eerder zag ik Kate Nash op Pinkpop. De eerste keer stond ze in de tent. Een pittig optreden met veel hysterie maar vooral lieve popliedjes.  Het tweede optreden stond ze op het Noordpodium. Het was er afgeladen druk. Maar ik ben er al snel weggelopen. Niet alleen omdat het zo druk was … nee omdat ze verschrikkelijk vals zong. Dus ik ging met weinig goede verwachtingen naar de Effenaar.

Gelukkig … deze keer heb ik het hele optreden gezien en ben ik erg tevreden met wat ik gehoord heb en gezien. Ze had veel contact met haar publiek en al heeft ze heftige make-up op waardoor ze af en toe erg chagerijnig kijkt. Nu kwam er regelmatig een lach en schatterde ze soms zelfs van het lachen. Ze genoot duidelijk van haar optreden en van haar publiek. Nummers die voorbij kwamen waren o.a: Mariella, Mouthwash, Dickhead, Kiss That Grrrl, Model Behaviour, Take Me To A Higher Plane, Do Wah Doo, Foundations, Merry Happy, I hate seagulls, Paris en Pumpkin Soup enz.

Tijdens “I just love you more” en “Mansion song” kwam de heerlijke hysterische Kate weer tevoorschijn. Dit maakte ze weer goed met het mooie “I hate seagulls” wat ze zong in een stille zaal.

Ik heb heerlijk genoten van een concert met zoetsappige liedjes die in contrast stonden met de punkerige hysterische liedjes gezongen door Kate Nash!!

 

http://www.myspace.com/katenashmusic

[nggallery id=519]