Met een beetje vertraging, maar het is gelukt. Vanavond staat Kensington in de kleine zaal van de Effenaar. Het voor programma wordt verzorgd door het Eindhovense Hunting the Robot. Een prima affiche voor een leuke avond lijkt me zo.

[singlepic id=15544 w=320 h=240 float=right]Hunting the Robot blijkt een aantal flinke veranderingen te zijn ondergaan sinds ik ze de laatste keer zag. Allereerst is daar een nieuwe bassist, Pim Bleeker en in de tweede plaats is een stukje podium ingeruimd voor een saxofonist. Muzikaal hoor je dit terug want de band klinkt een heel stuk funkier dan voorheen. Ik weet niet of dat nu goed moet vinden of niet, in elk geval sprak de indy stijl me meer aan. De band is duidelijk in ontwikkeling en flirt het met verschillende stijlen wat dan wel weer interessant is. Ik ga dan ook zeker proberen te volgen de komende tijd, ook ben ik benieuwd hoe dat op de nieuwe CD (najaar 2012) tot uiting komt.

Kensington ken ik alleen van de twee hitjes ‘Youth’ en ‘Let Go’ die wel eens op de radio voorbij komen. Volgende maand komt, met wat vertraging, de nieuwe CD met de naam ‘Vultures’ uit. De release wordt omlijst met een clubtour die vanavond de Effenaar aan doet. De kleine zaal blijkt een prima podium voor deze band. De sfeer die wordt gecreëerd is uitstekend en het gemêleerde publiek heeft het prima naar zijn zin. De set zelf is een opeenvolging van oud en nieuw werk dat moeiteloos in elkaar overloopt. Een prima lichtshow maakt het feestje compleet. Het affiche blijkt te kloppen dus: het is een prima avond.

[nggallery id=1296]

[nggallery id=1297]