[singlepic id=19102 w=320 h=240 float=left]De Utrechtse indierockband Kensington speelde zich al flink in de kijker met hun debuutalbum ‘Borders’. Met steun van 3FM (megahit ‘Let Go’ & 3FM Award nominatie), De Wereld Draait Door en heel veel optredens (tot aan Servië en Indonesië) is Kensington inmiddels een professioneel ronkende rockmachine geworden. De band bracht onlangs hun tweede album ‘Vultures’ uit. Het album werd voorafgegaan aan de single ‘We Are The Young’. De grensoverschrijdende ambities van de band hoor je niet alleen af aan hun internationaal klinkende, pakkende meezingrock van stadionproporties, maar zie je ook aan de plaatsen waar ze hun cd’s opnamen: Leeds (debuut Borders) en Berlijn (opvolger Vultures).

Vandaag staan Eloi (zang & gitaar), Casper (gitaar & zang), Niles (drums) & Jan (bas) in een uitverkocht Merleyn. De zaal is gevuld met alle leeftijdscategorieën, hoewel ik eigenlijk vooral jongere meiden had verwacht. De band komt op via het publiek, want bij Merleyn kan dit niet anders. Ze beginnen gelijk met het nummer “Go down” van hun nieuwe album “Vultures”. Daarna volgt nog meer werk van deze plaat, maar ook nummers van het eerste album “Borders”. Natuurlijk komt megahit “Let go” aan bod en de nieuwe single “Don’t look back”. Ook speelt de band een cover van Ben Howard, een goed uitgevoerde verrassing in de setlist.

Het publiek is enthousiast, maar in het begin nog vrij rustig. Halverwege de set komt iedereen eindelijk los tijdens het nummer “No way out”. Daarna volgt nog een publieksfavoriet “Send me away”. En met nog twee knallers wordt de set afgesloten. Omdat de backstage-ruimte bij Merleyn alleen te bereiken is vanaf de voordeur van de zaal, gaat de band niet van het podium af. Wel belooft zanger Eloi dat hij tijdens het laatste nummer zal crowdsurfen. Deze belofte komt voort uit het feit dat ze het podium niet gaan verlaten. Echter heeft hij dit later bij meerdere optredens van de clubtour ook gedaan. Jammer dat dit als “speciaal voor in Merleyn” wordt gebracht en dus niet zo is. Maar Eloi houdt zijn belofte wel en eindigt bij het laatste nummer op handen van het publiek.

Al met al een goed optreden, prima muzikanten en het publiek was zeer tevreden. Deze clubtour gaat nog een paar maanden door. Ook staat er alweer een nieuwe datum voor Nijmegen gepland, maar dan in Doornroosje. Op donderdag 21 maart 2013 komen de rockers uit Utecht terug. Wellicht weer voor een uitverkochte zaal…