Kensington is de Special Guest is op Eurosonic. De band speelt op donderdag 12 januari om 22:40 op het 3FM stage in het Ebbingekwartier. Verder maakt de organisatie bekend dat de festivalkaarten voor Eurosonic Noorderslag uitverkocht zijn.

 

Kensington werkte zich binnen een paar op tot de grootste rockband van Nederland. In 2014 speelde de band maar liefst 11 keer op Eurosonic Noorderslag. Rond die tijd kwam hun grote doorbraak en de eerste hit met het nummer ‘Home again’. Inmiddels heeft Kensington 4 succesvolle albums gereleased.

Hun eerste drie albums Borders, Vultures en Rivals beschouwt de band als een voltooid drieluik. Control daarentegen houdt zich niet bezig met een doel in de toekomst. Control is een statement over nu. Wie is Kensington nu? Als band, en vooral: als vier volwassen individuen in het huidige tijdsgewricht. Alle teksten zijn geschreven door zanger Eloi Youssef. Hij schrijft en zingt persoonlijker dan ooit te voren. Maar toch: ‘Ik put de inspiratie voor mijn teksten niet alleen uit mijn eigen leven, maar ook uit dat van mensen om me heen en van generatiegenoten. Ik zie hoe vluchtig relaties zijn in het digitale tijdperk. Hoe mensen naar buiten toe vaak proberen de indruk te wekken dat ze hun bestaan onder controle hebben.’

Eurosonic Noorderslag festivaltickets uitverkocht

De tickets voor Noorderslag en de passe partouts voor 4 dagen waren snel op. Nu zijn ook de laatste festivalkaarten voor Eurosonic verkocht. Er is op dit moment alleen nog een beperkt aantal tickets voor de conferentie beschikbaar.