[singlepic id=10213 w=320 h=240 float=left]Waar het op koninginnedag in Eindhoven muzikaal gezien voornamelijk om de dance scene draait, probeert de Effenaar ieder jaar om ook een alternatief aan te bieden: in de tuin staat een podium waar het genre voornamelijk rock-georienteerd is. In 2011 hebben ze er een concullega bij gekregen: op Strijp S, recht bij PopEi voor de deur, ziet het Klok Rock Orange festival dit jaar voor het eerst het levenslicht. De eerste editie van het festval kent een line-up van formaat: , Vanderbuyst, Bang Bang Bazooka en Peter Pan Speedrock zijn slechts enkele namen van de line-up van deze muzikale happening, die klokslag het middaguur begint, om vervolgens de klok rond door te gaan.

[singlepic id=10221 w=320 h=240 float=right]Als ik op het einde van de middag arriveer, hoor ik net de laatste klanken van Komatsu uitsterven, en verbaas ik me over het afgeladen volle terrein, waar ondanks de drukte een relaxte sfeer heerst. Achteraan staan een rijtje hot-rods geparkeerd, daarnaast is het aanpakken voor de dames van de hamburgers om in flink tempo de hongerigen van een broodje te voorzien, de langgetrokken bar met voldoende personeel zorgt voor weinig wachttijden voor een biertje, en recht voor het podium is alle ruimte voor een flinke pit, met daarachter plek voor de bezoekers die niet onder de blauwe plekken thuis willen komen.

De tijd vliegt voorbij als ik de laatste 4 bands van de line-up voorbij hoor komen. Met een natte start op de vrijdag, kan de organisatie met volle tevredenheid op de zaterdag terugkijken, en ik hoop dat er volgend jaar een vervolg op komt. Hieronder in een aantal fotoseries een impressie van dit jonge maar veelbelovende festival.

[nggallery id=831]

[nggallery id=832]

[nggallery id=833]

[nggallery id=834]

[nggallery id=835]