Op tijd gearriveerd pikken we een stukje soundcheck van de punk/rock psychobilly band Koffin Kats (Detroit) mee, wat mieters professioneel klinkt. De band heeft er zonneklaar zin in. De zaal is nog niet gevuld, maar we voelen ons geprivilegieerd door een show speciaal voor het personeel. Ook al is The Rambler reeds een uur open, het wordt pas tegen 22 uur druk met bezoekers. In totaal 70 man uit allerlei hoeken van Nederland (en zelfs een paar Finnen) zijn op komen dagen om deze band te zien optreden (overigens niet hun eerste optreden bij rock en muziek café The Rambler)

[singlepic id=14861 w=320 h=240 float=left]Ze beginnen meteen met een energieke set, er hangt een stevige vibe in de tent, en de jagerbombs gaan goed over de toonbank. De drie heren hebben een opperbest samenwerking, voelen elkaar goed aan tot elke gespeelde noot. Echter begrijp ik niet zo goed waarom ze zichzelf tot het psychobilly genre rekenen. Ze spelen met invloeden uit diverse genres (rock ‘n’roll, blues, pop, new wave), met zeker een meer rock edge (punk amper te horen) dan andere bands van dezelfde genre. Het nummer “Domination Final” is hier een voorbeeld van, met stevig gitaar riffs van “Tommy Koffin”. Het nummer “Her name was rock ‘n’ roll” heeft een blues/rock tint wat goed aanslaat en “Meltdown” zelfs een pop vleugje. Hoezo psychobilly? Natuurlijk is psychobilly te horen in hun exsistentie, maar om volledig het genre in die hoek te zetten, nee.

Zanger en upright bass speler “Vic Victor” is de meest innemend van de drie en heeft zelfs een stem vergelijkbaar met Morrissey (The Smiths) als hij live zingt, wat voor een verrassing zorgt, online beluisteren is het minder bemerkbaar. Het aantal bezoekers had best meer kunnen zijn voor deze professionele band.

De drums worden strak geslagen door “Eric Walls” en gitarist “Tommy Koffin” is niet verlegen om af en toe naar voren te stappen met een kleine show. De bezoekers joelen (tot 4 toegiften toe) om meer, dat Koffin Kats uiteindelijk bijna 2 (!) uur spelen.

Na wat borrels met de band zijn ze verder gaan touren. Wij genieten nog even na aan de bar om adrenaline te laten bedaren. Het was een begeerlijk concert. Bedankt!

Met dank aan Laura Tijsterman voor de review.

[nggallery id=1234]