[singlepic id=11790 w=320 h=240 float=left]Zoals gebruikelijk met een half uurtje vertraging op de aankondiging treedt de eerste band van vanavond op, welke in het teken staat van stevige psychobilly: The Bodybags. Afkomstig uit Arhnem, bestaat deze band sinds 2006. In 2008 heb ik ze eerder live gezien, en met dit optreden nog in m’n achterhoofd vallen meteen een aantal dingen op: 1) het aantal bandleden is van 5 naar 4 gekrompen, waar Ramon (bas) nu ook verantwoordelijk is voor de zang en 2) de band een duidelijk strakkere en volwassenere sound laat horen. Maar goed, we zijn intussen dan ook 3 jaar verder, waarin de band terug kan blikken op een album (2010), en optredens in diverse Europese landen als Duitsland en Italie. Hun performance vanavond ondersteunt alleen maar dat ze hard op weg zijn richting de top!

[singlepic id=11802 w=320 h=240 float=right]Waar The Bodybags een hoogwaardige aftrap bezorgen, laten The Koffin Kats horen dat er toch ‘baas boven baas’ is: nog steviger en nog strakker wordt al in de loop van het eerste nummer duidelijk. Dat veel herrie niet door veel man geproduceerd hoeft te worden bewijst een blik op het podium: deze band bestaat uit ‘slechts’ 3 personen…

Maar goed, ze bestaan dan ook al sinds 2003 en hebben sindsdien al 5 albums uitgebracht. Begin dit jaar heb ik ze nog als voorprogramma van The Meteors gezien, en qua show on stage waren ze toen eigenlijk al de headliner: naast een op het publiek losgelaten stevige mix van psychobilly en punk staan de heren allesbehalve als een stel dode poppen op het podium, het oog wil tenslotte ook wat. Nu in the Rambler is het niet veel anders, en waar bij The Bodybags het publiek toch voornamelijk een kijkende en luisterende instelling had, komt het gaandeweg de headliner wel meer los. Een flinke pit blijft uit, maar een stemmig avondje is het wel!

[nggallery id=973]

[nggallery id=974]