De Oostenrijkse cross-over band Kontrust bestormde dit jaar vanuit het niets de hitlijsten met Bomba. De single werd opgepikt door 3FM DJ Eric Corton en is daarna veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio. “Bomba” blijft gegarandeerd nog een dag in je hoofd hangen

Kontrust is niet in een hokje te plaatsen. De band combineert op een originele manier metal met pop, rock en zelfs een beetje reggae. Dit resulteert in een hele fijne mix van muziek die uitstekend bij elkaar past.

De Oostenrijkse band speelt sinds 2005 in de huidige, zeskoppige bezetting. In datzelfde jaar lanceerde Kontrust het debuut, We!come Home waarvan de eertse single Phono Sapiens veelvuldig werd gedraaid op muziekzenders MTV en VH1. In 2006 won de band de ‘Beste Nieuwkomer Award’ in Oostenrijk.

Opvolger Time To Tango is een mix van diverse genres die een samenpakkend, groovend en vooral catchy geheel vormt. Kontrust is een band om, met name dankzij de energieke liveshows, in de gaten te houden!

Sparrow Falls vindt zichzelf niet tot één muziekgenre behoren maar wordt wél beïnvloed door verschillende soorten muziek. Op de cd Tides referenties naar punk en post-hardcore bands, zoals Hot Water Music en Thrice. Maar ook hardrock iconen zoals Thin Lizzy en Iron Maiden.

Datum: dinsdag 30 november 2010
Lokatie: W2 Den Bosch
Aanvang; 20:00 uur
Deuren open: 20:30 uur