[singlepic id=12276 w=320 h=240 float=left]De Bosuil opent vanavond het nieuwe seizoen met niemand minder dan Kooymans & Carillo. George Kooymans kennen we allemaal van Golden Earring en Frank Carillo heeft ook al met vele grote namen samengewerkt en tourt sinds een paar jaar met zijn band The Bandoleros.
De mannen kennen elkaar al vanaf 1992. George heeft een tweetal albums voor Frank geproduceerd. De mannen werden vrienden en Frank speelde en schreef mee op het album Milbrook USA van Golden Earring. Omdat de samenwerking zo goed beviel besloten Kooymans en Carillo samen een album op te nemen : “On Location”, welke in April 2010 werd gereleased.
Live worden George en Frank bijgestaan door The Barking Dogs : bassist Ocki Klootwijk, drummer Bob Langenberg en toetsenist Tijn Smit..
Vanavond is het voor Kooymans en Carillo het eerste optreden van hun tour van 2011. Maar voor we gaan genieten van deze heren is het eerst tijd voor het voorprogramma.

Het voorprogamma van deze avond zijn de Ongenode Gaste:
Peter Beeker & de Ongenode Gaste brachten al een aantal albums uit. Momenteel speelt hij met een nieuwe bezetting. Jim Geurts ( drums) , Jesper Driessen (gitaar) en bassist Vincent van Haperen zorgen voor een stevige rocksound waarin een bijzondere rol is weggelegd voor hammond-organist DickFranssen. Het is een band wat lekker rockt en de de zaal op zich goed mee krijgt, maar ik vraag me af of dat “buiten Limburg” ook het geval zal zijn. De meeste nummers zijn voor een niet-Limburger niet te verstaan. Hoewel gitarist en vocalist Peter Beeker niet de beste gitarist is weet hij wel een muziekaal sterke band om zich heen te verzamelen en eerlijk is eerlijk, het knalt wel van het podium af.

[singlepic id=12303 w=320 h=240 float=right]Na een vrij snelle ombouw is het tijd voor Kooymans en Carillo !
Er wordt afgetrapt met “Bad out There”, de sfeer zit er ondanks de wat mindere opkomst al meteen goed in. Onder het publiek ook veel Earring fans , maar zeker ook een aantal die hard Carillo fans, die hem dan ook overal volgen wanneer hij in Nederland is. De wat mindere opkomst is overigens niet wat ik persoonlijk verwacht had. Misschien komt het omdat het Limburg is ? Elders in het land is het drukker wanneer deze twee rasmuziekanten op het podium staan. Het samenspel tussen deze twee heren is vermakelijk om naar te kijken, maar ook los van elkaar. Carillo zo gefocust en nauwkeurig op zijn eigen spel en Kooymans zoals we hem kennen hoe hij bij Golden Earring is met zijn gezichtsuitdrukkingen wanneer hij heel intensief aan het spelen is.
Ook wordt er een Johnny Cash nummer gespeeld “Get Rythm”, een lekker rock nummer. George laat zijn mooie gevoelige stem horen in “A Blind Love” , en Frank zijn ruwe stem komt goed tot z’n recht in “Maybe Roses Never Die”, evenals in If I Go, welke overigens geschreven is voor Artists for Sea Shepherd against whaling.
Het nummer” A sound I never heard” , wat geschreven is door Kooymans en Carillo, staat op het album Millbrook USA van Golden Earring ( waar Carillo aan meegewerkt heeft) en wordt daar gezongen door Barry Hay en George Kooymans. Op het album “on Location” van Kooymans and Carillo wordt het door genoemde gezongen en kon uiteraard niet ontbreken in de set van deze avond.
Als afsluiter van de avond wordt Mission Impossible gespeeld, een nummer van Golden Earring. Ook in deze bezetting is het een goed nummer.
De Bosuil wordt getrakteerd op een geweldig optreden van Carillo en Kooymans. Dat is een ding dat zeker is. Onder de bezoekers die de heren voor het eerst hebben zien optreden werd al gezegd: “hier moeten we vaker heen, wat is dit goed!” En zo is het !

[nggallery id=1014]

[nggallery id=1015]