De meervoudig-platina, genrebepalende metalband Korn heeft een wereldwijde deal heeft getekend bij het label Roadrunner Records. Korn’s nieuwe album Korn III – Remember Who You Are is het negende studioalbum van de band en het eerste album wat op Roadrunner Records zal verschijnen. Het album is geproduceerd door Ross Robinson, die ook verantwoordelijk was voor het explosieve debuutalbum van Korn en Life Is Peachy, de opvolger uit 1996.

In 1994 vierde hardrock hoogtij, en Korn bleek met hun doorbraak een nieuw geluid te brengen, een geluid dat 20 jaar na dato nog steeds door het muzikale landschap vaak gekopieerd en geïmiteerd wordt.

“We hebben het album Korn III – Remember Who You Are genoemd omdat nu hetzelfde gevoel heerst als toentertijd bij onze eerste twee albums,” aldus bassist Fieldy. “Toen we gingen nadenken over wie het album kon uitbrengen was Roadrunner Records de logische keuze, momenteel misschien wel het enige label met verstand van rockmuziek.” Fieldy nam in het koude Alaska tijdens Korn’s huidige tour de tijd om de fans te begroeten.

Korn heeft van hun acht albums wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en een legioen aan fans opgebouwd. De band heeft ook zes Grammy-nominaties ontvangen en heeft twee van deze nominaties mogen verzilveren voor Best Short Form Music Video voor “Freak on a Leash” van het uit 1998 afkomstige Follow the Leader, en voor Best Metal Performance voor “Here to Stay” van Untouchables uit 2002. Korn is genomineerd voor negen MTV Video Music Awards en ontving er twee; namelijk “Best Rock Video” en “Best Editing” voor “Freak on a Leash.” Korn lanceerde ook hun eigen succesvolle festival genaamd “The Family Values Tour.”

Het is duidelijk dat Korn uniek is en een vaste plaats heeft verworven in de geschiedenis van de rockmuziek dankzij de groovende gitaarriffs, gesyncopeerde funk drums, schizofrene bass en de herkenbare, gepijnigde  zang.

Korn bestaat uit zanger Jonathan Davis, bassist Fieldy, gitarist James “Munky” Shaffer en drummer Ray Luzier.

Korn III – Remember Who You Are bevat de wilde, ruwe energy die verantwoordelijk was voor de aanwas van een generatie van diehard fans. De band zal deze zomer voor de derde keer de headlinerer zijn van het Rock Star Energy Drink Mayhem Festival, op tour gaan in Zuid-Amerika en de Jagermeister Music Tour in de VS headlinen.