Vanavond is de aftrap van de album release tour van de elektrorockband Krach. 21 januari is hun album uitgekomen en sindsdien zijn ze ook een paar keer op de radio geweest. Zoals bij Giel Beelen. Deze band is er zeker aan toe om echt ontdekt te worden door het Nederlandse publiek. En daar maken ze met deze album release tour natuurlijk goede kans op.

Deze avond is niet de eerste keer dat ik Krach zie. Een paar weken terug heb ik ze voor het eerst gezien in de Groene-Engel in Oss en dat beviel me erg goed. Het klopt natuurlijk dat je van rock en elektro muziek moet houden. Of in ieder geval een beetje. Deze band zorgt voor een goede mix van de 2 muziekstijlen en dat klinkt erg lekker.

De aftrap van de album release tour begint in Paradiso in Amsterdam. Daar spelen ze in de kleine zaal, die goed gevuld is als de band wil beginnen met spelen. De band begint met hun rockballed ‘Hunger’. Een rustig begin van de avond zou je kunnen zeggen. Naarmate de avond vordert worden de nummers steeds meer elektro-achtig. Ook hun single ‘Do the wave now’ komt langs. Verder spelen ze nummers zoals: ‘And so I do a little dance’ en ‘Transformer’.

Wanneer de zanger van Krach in het publiek springt tijdens een van de nummers begint het publiek een beetje in beweging te komen. Jammer dat ze niet eerder in beweging kwamen. Het was dus niet echt danspubliek en dat was het enige minpuntje van de avond.

Als toegift spelen ze het nummer ‘Daft Punk is Playing in my house’ van LCD Soundsystem. Deze cover speelden ze laatst bij MetMichiel bij 3fm. Ook deze cover gaat ze goed af.

Een erg leuke avond. In een paar woorden: Goede kostuums, goede muziek en een leuke zaal om naar toe te gaan. Deze band is en blijft een aanrader voor muziekliefhebbers die ook weer eens iets anders willen horen in de rockscène.

[nggallery id=682]