De stem van zangeres Ji-In Cho klinkt erg uitnodigend en melodieus. Ze waagt zich niet voortdurend aan sopraanhoge uithalen zoals veel Gothic metal dames dat doen, maar blijft een vrij commercieel geluid aanhouden.

Echt hard en flink rocken doet het nergens. Eigenlijk is het perfect geschikt voor hen die Evanescense te hard vinden. Eigenlijk zou het nog niet eens zo’n gekke songfestival inzending zijn, met name track 3 (Why). Of voor de metalfan die in een romantische bui is met zijn / haar geliefde en HIM net iets teveel gitaargeweld vindt. Niet verwonderlijk dus dat een track van deze band op de Duitse tv al eens gebruikt werd bij een spotje om geld in te zamelen na een tsunami.

Instrumentaal is het op zich een aardig geheel. Het zit zeker prima in elkaar en er worden vrij veel verschillende instrumenten gebruikt. Zoals ik al eerder schreef is het stemgeluid van Ji-In Cho bijzonder goed te verdragen. Al met al klinkt het dus best goed, maar voor de echte metalfans is het gewoon allemaal wat te gelikt en te soft.

Track Listing:
1. Ignition
2. My Fatal Kiss
3. Why (Did You Stop The World From Turning)
4. For You I’ll Bring The Devil Down
5. Deny
6. The Freak In Me
7. Never Say Die
8. Dying To Love
9. Shoot Me
10. God I Need Someone
11. Now (Start Spreading The Word)
12. Headfirst Into A Sea Of Flames (Bonus Track)
13. Too Late, Game Over & Goodbye (Bonus Track)