[singlepic id=8898 w=320 h=240 float=left]K’s Choice is terug en dat hebben ze later horen tijdens dit optreden in de Effenaar.

De Belgische band K’s Choice bestaat al vanaf de begin jaren 90. Hun eerste dubuutalbum kwam uit in 1993. In 1995 kwam het album “Paradise in Me” uit en hierop is hun bekende hit “Not an addict” te horen. Deze single bracht hun internationale bekenheid. Na hun eerste bekende hit volgde een heel aantal bekende singles zoals”Almost Happy”, “Dad”, “Believe”, “Everything for free” enz ….

In 2003 besloten ze om tijdelijk een pauze in te lassen. Broer en zus volgde hun eigen weg en gingen beide solo aan de slag. Eind 2007 namen ze weer samen nieuw materiaal op. En als resultaat kwam het nieuw studioalbum Echo Mountain in maart 2010 uit. Hun eerste optreden als K’s Choice was op het festival Paaspop in Schijndel afgelopen jaar.

En ja, ze zijn weer helemaal terug. Afgelopen woensdag stonden ze weer in een uitverkocht Effenaar. Hun optreden bestond uit twee sets. 1 set met arkoestische nummers, dan een pauze om een pilske te vatten (waren de woorden van Sarah) en set 2 om te rocken. Hun setlist bestond uit oude en nieuwe nummers. Vooral de oude nummers werden luidruchig meegezongen door het publiek.

[singlepic id=8905 w=320 h=240 float=right]Tijdens de arkoestische set kwamen o.a. de prachtige nummers “Live for Real”, “Come live the life”, “Almost happy”, “Butterflies Instead”, “My heart”, “My favourite Adventure”en “My head”. De stem van Sarah is nog steeds prachtig zacht en warm. Maar naar een aantal nummer heb je wel erg zin in de energieke nummers van K’s Choice.

De stoelen worden van het podium gehaald en het publiek en de band is helemaal klaar voor de rockende nummers. Tijdens deze set speelden ze  o.a: “Everything for free”, “Echo Mountain”, “Come live the life”, “I will carry you”, “Believe” en “Shadowman”. En natuurlijk kon “Not an Addict” niet  achterblijven. Tijdens de eerste noten begon het publiek al luid te juichen en te zingen.

Als grote fan kreeg ik weer kippevel op mijn armen en waande ik weer terug in de jaren 90. En volgens mij was ik niet de enige aangezien het publiek erg enthousiast was en bijna met elk liedje mee zong. En niet alleen het publiek was enthousiast ook de band K’s Choice want ze kwamen zelfs terug voor een 2e toegift.

Ik wil weer terug naar de jaren 90 …

[nggallery id=727]