Als ik het gelijknamige debuut album van Kvelertak beluister bestaat er maar een woord dat de lading enigzins dekt, dat woord is AFWISSELING !

De muziek is voornamelijk, als de term bestaat, Black`n`Roll, maar er is zoveel meer te ontdekken dan louter Rock`n`Roll nummers op een logte duistere manier spelen. Het ene moment leunt het geluid tegen een wat meer punk benadering en dan weer meer richting de heavy metal, om het volgende moment een poppie sound te hebben. Maar meestal een mix van dit alles en dan alles tegelijk en door elkaar, werkelijk heel apart hoe Kvelertak deze mengeling heel natuurlijk over laat komen.

De Noorse band uit Stavanger bestaat uit zes personen waarvan er drie de gitaar hanteren en dat is ook goed te merken aan de muur van geluid waarin constant wel iets spannends gebeurt, alsof dit alles nog niet genoeg is zijn er ook nog gast bijdragen van leden van Taake, Silver, Altaar, Jr Ewing en Trap Them. Daarbij zingt, krijst en brult men alle texten ook nog eens in het Noors, zodat je arme oortjes nog eens een extra taak erbij krijgen om alles tot je te nemen. Aangezien mijn Noors zwaar onder de maat is, kan ik je over de texten weinig vertellen, maar titels als Nekroskop en Blodtorst laten weinig aan de verbeelding over.

De album cover heeft een folk/pagan uitstraling, maar laat je daar niet door misleiden, dit is echt wel het stevigere werk.

Kortom 21 juni komt er een meest veelzijdige albums uit de zwaardere hoek op de markt, die voor iedere liefhebber van black, death, punk,rock, etc. wel wat te bieden heeft.