Met Nederland als focusland van Eurosonic 2011 organiseert Suburban haar eigen labelnight tijdens het Europese showcasefestival in Groningen. Op vrijdag 14 januari presenteert Nederlands rock ’n rollste (en vooruit, lekkerste) label de nieuwe generatie rock ’n rollbands in sociëteit De Walrus. Drie bands zullen de zaal uit elkaar trekken:

Charlie Jones’ Big Band bestaat in tegenstelling tot wat de bandnaam doet vermoeden uit twee jongens die blues combineren met rauwe kracht en zelfs een vleugje psychedelica. De Vlamingen zijn duidelijk geïnspireerd door Tom Waits, de Stones en Black Keys. Deze mix heeft hen al tot de halve finale van Humo’s Rock Rally gebracht. Wees voorbereid op een collectie rauwe, doorleefde blueschansons.

De jonge garagerockers van Paceshifters debuteerden met een split waar de Supersuckers de andere helft voor leverden, zo onder de indruk was frontman Rontrose Heathman van de drie jongens uit Wijhe. Hij was niet de enige, want Giel Beelen en De Wereld Draait Door volgden. Andy Cairns van Therapy? zag ze als support in een uitverkochte Melkweg spelen en stelde dat “If the future of Dutch rock’n roll is in the hands of Paceshifters, then it is in fucking safe hands!”

Shaking Godspeed had vorig jaar pas haar derde optreden (!) op Noorderslag en ontpopte zich in de 3voor12-zaal tot een ware revelatie. Dankzij het bejubelde debuut Awe is het trio al gevolgd door de VPRO in het kader van 3voor12 Selecteert, waarna Shaking Godspeed ook bij 3FM, De Wereld Draait Door en de Nederpopshow speelde. Awe staat vol  dampende rock met groovy bluesaccenten, waarvan OOR reeds zei: “Veel authentieker krijg je het niet in Nederland. Veel beter ook niet.”

Drie bands, drie keer het bewijs dat Suburban de nieuwe generatie rock ’n roll vertegenwoordigt. En dat op een showcasefestival waar meer dan 2500 professionals uit heel Europa komen. Wees erbij en besef wat rock ’n roll ook alweer betekent.

De labelnight is een samenwerking van Suburban met Eurosonic en Quadrofoon Records.