De bands Morning en Dommin zullen het publiek in de Effenaar opwarmen voor de hoofdact van vanavond: Lacuna Coil.

Aangekomen bij de Effenaar zie ik een lange rij. Helaas lijkt het binnen minder druk maar er hangt een gezellige sfeer. Het valt op dat er vooral veel fans van het eerste uur van Lacuna Coil zijn. Dit blijkt uit de gemiddelde leeftijd van het publiek.

De leden van de band Morning mogen het publiek wakker schudden dat nog duidelijk in de ban is van een lamme zondag. Zangeres Saskia van Heugten heeft een mooie krachtige stem en de band doet enorm zijn best om het publiek voor zich te winnen. Helaas maakt Morning niet echt een verpletterende indruk doordat ze zich niet onderscheiden van andere bands binnen dit genre.

Dommin gooit het over een andere boeg. Het klinkt een stuk zwaarder dan Morning en de sfeer op het podium is compleet anders. De uit Los Angeles afkomstige goth-rock band is opgericht door zanger Kristofer Dommin en heeft onlangs zijn eerste album “Love is Gone” uitgebracht. Lees hier de review van dit album op Rockportaal.nl. Het optreden valt goed in de smaak bij het publiek. Zeker de cover van ‘(I just) Died In Your Arms Tonight’ van Cutting Crew maakt indruk. Er is tijdens het optreden helaas niet veel interactie met publiek.

Na een half uurtje komen de bandleden van Lacuna Coil het podium op lopen. Helaas is de outfit van zangeres Christina Scabbia dit keer niet echt charmant te noemen. Oude en nieuwe nummers wisselen elkaar af en hierbij is het nummer “Heavens a Lie” nog steeds erg populair bij het publiek.
Tussen de nummers door bedankt de sympathieke zanger Andrea de fans en kondigt ieder nummer aan, waardoor het tempo ietwat te laag is.

Helaas bied het optreden, ondanks het recent uitgebrachte album “Shallow Life”, weinig nieuws ten opzichte van de drie andere shows (2x 013, 1x Lowlands) die ik van Lacuna Coil heb gezien. Toch zal ik bij de volgende optreden gewoon weer aanwezig zijn.

[nggallery id=254]

[nggallery id=255]

[nggallery id=256]