Het was weer een tijdje geleden, dus was het tijd om eens te kijken hoe het met de Veldhovense band Left gaat. Lokaal 8, het voormalig Jerry’s MusicCafé in Veldhoven. Zaal open 22.00 uur. Eerst een voorprogramma, en daarna de presentatie van de nieuwe videoclip It’s The Incredible Greyman + aansluitend een optreden van ze.

Van het voorprogramma ben ik de naam kwijt. Ik vond het ook niet de moeite waard. Eerst een arrogante opmerking dat zij een lange set zouden spelen, waardoor Left nog maar tijd zou hebben om alleen nog maar de single te presenteren. Ze speelden wat mij betreft echt VEEL te lang! Daarbij nog electronische beats, soundscapes, gitaar, bas, drum wat per nummer te vaak wisselde. Er was geen stijl of eenheid in te herkennen. Ik haakte dan ook snel af.

Om 00.30 uur begon Left. Ik had me voorgenomen het niet al te laat te maken waardoor ik maar een kwartier van hun optreden heb gezien. Een kwartier met zoveel energie dat ik me afvraag hoe lang ze het volgehouden hebben. Ze speelden alsof hun leven er van af hing. Hier staat Left om bekend. Left knalt altijd! Ze blijven goed! Dit jaar zal ik ze zeker nog een paar keer gaan zien. Ik hoop dan wel dat ze wat eerder op de avond spelen! 🙂

[nggallery id=272]