De driemans rockformatie Left bestaat intussen al een tijdje, en op 17 april 2010 speelde de heren hun 250e live show in The Rambler in Eindhoven. Voordat ze echter aan deze mijlpaal konden beginnen, stonden de dames & heer van The Jacks in de schijnwerpers.

[singlepic id=4751 w=320 h=240 float=left]Mijn kennismaking met The Jacks was in februari 2007, in het Corso Hotel te Eindhoven: een groep meiden, begeleid door een drummer, lieten me een band horen, die nog aan het begin van een carriere stond: hoewel muzikaal, voerde schuchterheid toch ook een behoorlijke boventoon. Mijn tweede ontmoeting was anderhalf jaar later, en met verwondering heb ik naar de zelfde band staan te kijken: van plankenkoorts was veel minder te merken, en de nummers kwamen zo veel zelfverzekerder en daadkrachtiger over! Nadien heb ik de groep alleen maar horen groeien, en zo ook vanavond in The Rambler: met zichtbaar plezier en veel enthousiasme worden de nummers aan een behoorlijk volle kroeg gepresenteerd.

[singlepic id=4760 w=320 h=240 float=right]Na deze opwarming staat Left voor de 250e keer ‘on stage’. Twee eerdere ontmoetingen heb ik met deze band gehad, enkele jaren geleden. Dat de band reeds toen over een enorme hoeveelheid ervaring samen beschikte, daar was geen twijfel over mogelijk: de drie heren rockten er toen ook al stevig op los. In lijn der verwachtingen werd het publiek opnieuw op een enthousiast & dynamisch optreden getrakteerd, waar gewoon weinig op aan te merken was. De setlist was erg afwisselend: naast de nieuwe nummers werden ook de oude nummers uit de ‘vroegere jaren’ niet vergeten.

[nggallery id=358]

[nggallery id=359]