Het festival zou reeds in mei 2012 plaatsvinden in Zupthen, maar toen werd het wegens veiligheidsredenen verplaatst naar Apeldoorn. Tot grote teleurstelling van veel muziekliefhebbers werd het gratis festival twee dagen tevoren afgeblazen omdat de gemeente bang was de veiligheid niet te kunnen waarborgen. Daarop besloot de organisatie zelf het festival te organiseren en wel op 16 september.

[singlepic id=19035 w=320 h=240 float=left]Het werd een zonovergoten dag en veel mensen togen naar Apeldoorn. Echter niet zoveel als tevoren verwacht en gehoopt. Aan het entreegeld kon het niet liggen; maar liefst 20 bands waren te zien voor slechts 15 euro in de voorverkoop. Het was een muzikale dag van 11.00 tot 23.00 uur en het was iedere cent waard. Sterker nog; het was een koopje voor zo’n geweldige muzikale belevenis.

Bij aankomst op het treinstation in Apeldoorn moest de eerste groep van zo’n 50 personen helaas 1 uur wachten alvorens de pendelbus kwam. Dat was balen want daarmee misten wij de eerste band Hank the Knife and the Jets. Een klein flardje kregen we daarvan mee. Tot schrik van velen werd de gitarist onwel en hij werd per ambulance afgevoerd. Later hoorden we gelukkig dat het hem goed ging.

Daarna was het de beurt aan de legendarische band AA & The Doctors met voorman Appie Alberts. Wat een power en wat een rock and roll. Het was 12.45 uur, de zon scheen en het publiek stroomde toe. De band ging los en ondanks het warme weer stonden wij met kippenvel te kijken naar deze topband. De band werd als laatste aan de programmering toegevoegd en dat was een bijzonder goede keuze!

[singlepic id=18990 w=320 h=240 float=right]Het werd moeilijk kiezen want hier en daar overlapte de programmering dus af en toe konden wij slechts kort van een band genieten. Maar deze opzet was ook wel weer bijzonder; je moest echt je keuze maken! De loopafstand naar de drie verschillende podia was prima te doen en er was ook helemaal geen geluidsoverlast door andere podia! Het was een bijzonder mooie locatie voor dit gebeuren. Veel leuke stands op het terrein en zelfs Tjerk Lamers was aanwezig om zijn prachtige luisterboek Dijkdoorbraak te promoten! Leuk om een praatje met hem te maken. Verder was ook museum Rock of art uit Hoek van Holland aanwezig met een prachtige stand!! De stands waren een leuke afwisseling tussen de optredens door. De aankondiging van bands op podium drie werd trouwens verricht door Manuela Kemp. Zij wist de bands met veel enthousiasme aan te bevelen en dat zorgde voor extra reactie uit het toegestroomd publiek.

De dag vloog in een roes voorbij. Er werd volop genoten van Gruppo Sportivio, Tower, Bots, Time Bandits, Massada, Focus, Kayak, Woody and the Sidemen en er kwam nog meer. Toen laat op de avond Hans Vermeulen en de rest hun muzikale traktatie begonnen bleek dat de koek voor het publiek nog lang niet op was. Wat een belevenis om deze muzikanten live op stage te zien. En dat terwijl wij ervoor ook al zo hadden genoten van New Adventures. Deze Oost Groningers spelen nog met regelmaat en dat was te merken ook. Voorman Peter Bootsman zorgde voor een rock and roll trein die snel reed en zijn consorten Harry de Winter en Henk Torpedo wisten moeiteloos te volgen. Wat een powertrio. Wij vernamen dat de band aan een nieuw album werkt. Er stonden opvallend veel mensen te kijken dus dit nieuw werk zal vast goed worden ontvangen. Laat op de avond werden we getrakteerd op een geweldig optreden van The Romance feat. The Bombitas en Boris van der Lek!!. Deze band moet je ook eens gaan zien, te gek! Wat een dag, wat een energie, wat een droomprogrammering op 1 dag.

Toen we richting uitgang liepen zagen we Kayak ook nog vlammen op de buhne. Wat een band, wat een feest. Al met al hebben totaal 5000 mensen genoten van dit festival. In het publiek hoorden wij niets dan lof. Dit hadden er gerust meer mogen zijn en dat had de organisatie eigenlijk ook wel verdiend….. Mede organisator Jan Willem van Holland kan in ieder geval wel trots zijn op dit festival die hopelijk voldoende bezoekers heeft getrokken en daardoor hopelijk goed is voor een jaarlijks feestje. Wij kijken er in ieder geval naar uit!

[nggallery id=1589]

[nggallery id=1590]

[nggallery id=1592]

[nggallery id=1593]

[nggallery id=1594]

[nggallery id=1595]

[nggallery id=1596]

[nggallery id=1597]

[nggallery id=1598]

[nggallery id=1599]

[nggallery id=1600]

[nggallery id=1601]

[nggallery id=1602]